Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plug-in hybridní SUV bojují s losím testem, nejhůř dopadla Toyota RAV4

Ondřej Mára
Diskuze (152)

Z trojice testovaných plug-in hybridních SUV neprošlo losím testem ani jedno, vůbec nejhorší chování však předvedla Toyota RAV4. Automobilka už proto pracuje na opravě.

Losí test, kdy se vůz musí rychle vyhnout imaginární překážce a zůstat ve vymezeném koridoru, snad není potřeba dlouze představovat. Technici ze švédského automobilového magazínu Teknikens Värld však tomuto testu nedávno podrobili trojici plug-in hybridních SUV, a k jejich překvapení v něm všechny vozy pohořely.

Testem neprošlo Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid ani Volvo XC40 Regacge T4, vůbec nejhorší výsledky ale předváděla Toyota RAV4, jak je ostatně patrné i z videa. Téměř při každém pokusu ve vyšších rychlostech totiž Toyota přešla do přetáčivého smyku a vyslala svou záď daleko za kužely vyznačenou dráhu.

Bezproblémového průjezdu se technikům podařilo dosáhnout až při rychlosti 63 km/h, což je ale příliš nízká rychlost na to, aby mohl být test považován za úspěšný. Za volantem Toyoty se přitom vystřídalo několik řidičů, kteří se vždy setkali s podobným chováním. Ve své zprávě přitom Teknikens Värld zmiňuje, že řidiči neměli pocit, že by se elektronický stabilizační program pokusil zasáhnout a stabilizovat vůz.

Není to však poprvé, co Teknikens Värld narazil na problémové chování Toyoty RAV4. Již u Toyoty RAV4 Hybrid modelového roku 2019 měli technici podobné problémy se zdoláním losího testu. Po konfrontování Toyoty s problémem však automobilka rychle přispěchala s úpravou elektronického stabilizačního systému. Po této úpravě už vůz test absolvoval bez problému.

Konzultace s Toyotou pak měly následovat i po zjištění tristních výsledků modelu RAV4 Plug-in Hybrid. A automobilka se již zavázala, že zapracuje na co nejrychlejším odstranění problému s cílem splnit sledovaný losí test magazínu Teknikens Värld.

Ondřej Mára
Diskuze (152)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
7. 12. 2020 23:49
Re: Už běžná RAV4
V kufru (pod podlahou) má jiné věci - například palivovou nádrž, která je normálně tam, kde je u phev baterie.
7. 12. 2020 08:51
Re: Toyota něco nezvládla?
Jestli sis nevšimnul, tak se zastávám tvojí modly od Toyoty. Jsem zvědavej až na ní vyjde test a ukáže se jaká je reálná spotřeba. Fakt si myslíš, že to bude těch 1,5 litru jak se snažíš tvrdit ty a posmíváš se, když ti říkám, že to budou reálně tak 4 litry?
7. 12. 2020 08:47
Re: Toyota něco nezvládla?
Moje nejporuchovější auto mě vozí spolehlivě už 45000 km. A zřejmě ti uniká fakt, že moje auto je o třídu jinde než tvůj malý obyčejný hatchback. Ono taky stálo nový milion. Abych ti to nějak připodobnil, tak 10 let starý oblek je mnohem hodnotnější oblečení než tvoje 4 roky starý tepláky. A právě, že si mi auto začal pomlouvat první ty. A zavěšení kol a těžiště nemusí řešit někdo jako ty kdo nechápe, že se dá jezdit i rychle. Na tvoje rychlosti by ti stačil žebřinovej rám. :D
6. 12. 2020 09:26
Re: Absolutní propadák...
Podobně? Audi A3 72 km/h, RAV4 63 km/h. To není podobně. RAV4 těžký bouncing a oversteering, A3 hladké průjezdy. A stačí si poslechnout komentáře k A3
- jednoduše se kontroluje
- s Bridgestone Turanza jsme nikdy nedosáhli lepší výsledek než oněch 72 km/h
Tady třeba stejné práskačky od Bridgestonu na CLA a max. rychlost 66 km/h, ale chování auta je také chváleno
https://www.youtube.com/watch?…
Jinak řečeno i na gumách zoufalé kvality se A3 nebo CLA chovají zcela čitelně a mají hladké průjezdy, kdežto podvozek RAV4 se rozkmitá ve svislé rovině a je v podstatě neřiditelný.
6. 12. 2020 07:23
Re: Toyota něco nezvládla?
Před časem tady byl odkaz na losí test BMW 2. To bylo řečí... nevypovídá, nějaká španělská stránka, co bys čekal od předokolky... a najednou už losí test nevadí.
Každý má svého "černého koně" a takové BMW se tady obhajuje až do nebes...