Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak mohla vypadat nová Fabia Combi. Neměla by konkurenci

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Včera prolétla éterem zpráva, že se praktičtějšího kombíku odvozeného od nové generace Fabie nedočkáme. Po projektu, na kterém se již intenzivně pracovalo, nám tak zůstala jen vize od nezávislého grafika.

Novou, v pořadí již čtvrtou generaci Škody Fabia Combi pro nás nakreslil náš dvorní grafik Honza Lušovský. Když ještě na svém nejnovějším projektu pracoval, všichni si mysleli, že kombík z nové Fabie opravdu vznikne. Vždyť i vedení Škodovky tuto informaci před časem potvrdilo, byť přiznalo, že praktičtější provedení dorazí se zpožděním.

Včera však z ničeho nic přišla informace, že projekt Fabie Combi byl zrušen. Podle našich informací se na kombíku již intenzivně pracovalo a existoval minimálně jeden prototyp. Fabia Combi by (nejen) na našem trhu byla jediným malým kombíkem v nabídce, fakticky by tedy neměla přímého konkurenta. A jak známe mladoboleslavskou značku, určitě by vynikala prostorem a praktičností. Vždyť už hatchback nabízí zavazadelník s objemem 380 litrů, což je na úrovni o třídu většího VW Golf.

Nakonec se ale takového auta bohužel nedočkáme. Důvody tohoto rozhodnutí si můžete připomenout v našem včerejším článku. Díky šikovnému grafikovi se alespoň můžeme podívat na to, jak by kombík, jehož příjezd byl naplánován na rok 2023, vypadal. Jako základ práce posloužily reálné fotografie hatchbacku z nedávných mezinárodních jízd v Polsku.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - curwasportiva
28. 8. 2021 17:31
Re: ...
Tak si kup octavku combi…
Avatar - Ada je zase tady
27. 8. 2021 21:46
Re: Pevne verim
zvlášť pokud mají pod kapotou diesel!
Avatar - Emel
26. 8. 2021 11:26
Re: kup
Možná. Já si pořád myslím, že by se automobilka měla soustředit na boj proti konkurenci spíš než na boj v rámci značky nebo koncernu. Takže pokud by zákazníci dali obecně přednost malému kombíku před SUV, no tak hurá do toho a přetáhneme kupce Capturu a 2008.
Bohužel se tohle neděje - kombík od Fabie tu je, je ve své třídě jediný, je celkem vstřícně naceněný... a zákazníci potvory stejně kupují Captury a 2008 a v menší míře Kamiqy.
Avatar - Emel
26. 8. 2021 11:22
Re: Sikovny grafik
Nejen střední. Sice to přebírají SUVka, ale pořád je v C i D segmentu kombík klíčový, pořád má třeba Octavia o 50% víc kombíků než liftbacků.
26. 8. 2021 10:01
Re: Pevne verim
Tak to už dává smysl kombíka nevyrábět. Jak se zvětšila Fabia, kombík by asi stejně nemohl existovat vedle Scaly. Osobně bych spíš zaříznul Scalu, ale jestli má končit celá platforma, tak fakt nemá smysl vyvíjet nové auto na 5 let.