Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na záznam z premiéry modernizovaného VW Golf

Jan Mička
Diskuze (7)
Odpočítávání se už pomalu chýlí ke konci. Volkswagen představí modernizovaný Golf už dnes ve 12:30 a vy můžete být u toho prostřednictvím připraveného streamu.

Volkswagen v rámci přípravy na představení modernizovaného golfu sedmé generace už před časem rozjel poměrně silnou kampaň, která má za cíl připomenout důležité milníky v životě bestselleru. Současné vydání bylo představeno už v září 2012 v Berlíně, nedlouho poté získalo titul evropské Auto roku 2013, a jde o první model koncernu Volkswagen postavený na platformě MQB. Ta se v rámci modernizace pochopitelně nezmění, jenom o drobných designových retuších to ale nebude.

Největší změny očekávejme pod kapotou. Základem se stane litrový tříválec TSI, který se již na některých okolních trzích nabízí, ale hlavně v nabídce najdeme patnáctistovku TSI a vypínáním válců, Millerovým cyklem, turbem s variabilní geometrií lopatek a novou generací přímého vstřikování paliva. Tento agregát nahradí notoricky známou čtrnáctistovku TSI, dá se ale očekávat, že se oba čtyřválcové motory budou ještě nějaký čas nabízet současně. Dominantou interiéru bude zcela nový infotainment s obrazovkou o úhlopříčce 9,2 palce a virtuálními tlačítky okolo, nebo digitální přístrojový štít, který už v současnosti nabízí modely Passat a Tiguan.

Ledacos mohl o faceliftu napovědět v Paříží vystavovaný e-Golf Touch, značka však jeho palubní systémy do souvislosti s modernizací neuváděla. Statická premiéra vozu proběhne již zítra ve 12:30 ve Wolfsburgu a vy můžete ceremoniál sledovat online. Na YouTube je už nyní připraven stream, který se spustí po vypršení zbývajícího času.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - speedfred
10. 11. 2016 08:32
Re: Software
aj klamať treba vedieť
Avatar - Hittman
10. 11. 2016 07:38
Re: Software
Bohužel, svůj vývoj zastavili a koupili si licenci na podobný od Renaultu... ;-)
Avatar - Joky
10. 11. 2016 06:45
Software
A nějaký upgrade podvodného softwaru na emise, který nepůjde tak snadno zjistit mít nebude? U VW bych to čekal.... Když modernizace, tak se vším všudy....
Avatar - Emel
9. 11. 2016 22:21
Re: Modernizace?
Kromě věcí v článku se dají čekat FullLed, ale zřejmě bez extravagancí jako u Octavie. Inu, fungující receptury se nemění...
9. 11. 2016 22:14
Ach jo
Tak uz nebudu mit posledni generaci :-(
Ten vetsi displej bych bral, ale bez virtualnich tlacitek, ty budou o hubu ...