Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche ve Frankfurtu, to bude hlavně 918 Spyder a oslavy půlstoletí 911

Michal Fokt
Diskuze (0)
Porsche v předstihu odhalilo, čím chce na svém domácím autosalonu nalákat návštěvníky do své expozice. Největší bombou bude pochopitelně finální verze 918 Spyder, nezůstane ale jen u ní.

Pro Porsche bude letošní frankfurtský autosalon nesmírně důležitý, protože právě zde dojde k představení sériové verze supersportovního hybridního roadsteru 918 Spyder, jenž je nepřímým nástupcem modelu Carrera GT. Premiéra to bude ovšem poněkud "papírová", těžko lze očekávat, že se bude finální verze nějak lišit od dříve zveřejněných fotografií a o použité technice je už také nějakou dobu jasno. Ale určitě není důvod se netěšit, minimálně budou všechny fotky a informace o autě, které zvládne stovku za 2,8 s, konečně pěkně čerstvé a pohromadě.

Pro Porsche je ovšem letošní IAA důležité i proto, že zde poprvé na evropské půdě u příležitosti konání autosalonu oslaví 50 let existence modelu 911 stejně tak, jako učinilo v kalifornském Pebble Beach před pár týdny. K vidění tedy určitě budou i nějací "klasici", stejně jako speciální verze Porsche 911 50 Years Edition. A pokud je o řadu 911, chybět nebudou ani verze Turbo, Turbo S a 911 GT3.

Ani tím si ale Porsche ještě letos nevystřílelo munici. K vidění bude též facelift modelu Panamera a v rámci této řady bude vystaven i plug-in hybridní Panamera S E-Hybrid. Takže i kdybyste jeli do Frankfurtu jen kvůli Porsche, nemůžete být letos zklamaní...

Michal Fokt
Diskuze (0)