Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Připravovaný Ford Transit Courier na první skice: K realitě nemusí mít vůbec daleko

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nový užitkový model zřejmě vsadí na jednoduché tvary karoserie a výrazné přední světlomety.

Automobilka Ford se v dubnu loňského roku pochlubila snímkem devíti siluet čistě elektrických automobilů, které plánuje uvést na evropský trh do roku 2024. Vedle Pumy, Mustangu Mach-e a dvou crossoverů jsou na snímku také dodávky, od nejmenšího Transit Courier až po největší E-Transit.

Některé modely už jsou na trhy a také jsme je stihli otestovat. Jiné však stále zůstávají zahaleny tajemstvím, jako například zmiňovaný Transit Courier, který bude nejmenším zástupcem řady Transit. Začátkem roku se přitom objevily první fotky z testování prototypu, který navzdory důkladnému maskování odhalil alespoň pár základních charakteristik.

Video se připravuje ...

Právě tyto první ukázky a nápovědy pak posloužily jako základ pro našeho grafika, který vytvořil zřejmě jednu z prvních reálných vizualizací nového užitkového modelu Ford. Od svého předchůdce se přitom nejspíš bude celkem výrazně lišit.

Příď zřejmě dostane kolmou čelní stěnu s velkou maskou chladiče, která bude velmi pravděpodobně lemována výrazným osvětlením – dost možná složeným z více celků. Podobně jako u elektrického Fordu F-150 by se pak horní hranou masky mohla táhnout osvětlená linka, která oba světlomety propojí. Ostatně něco podobného ukazovala už i první skica z loňského roku.

Přední nárazník bude mít zřejmě jen decentní nasávací otvor ve své spodní části, další nasávací otvory mohou být po stranách. Čelní okno může být celkem kolmé, za pozornost by ale mohly stát ostře řezané tvary bočních předních oken. Zadní část pak může působit poměrně krabicovitě a zřejmě vsadí na čisté plochy a hranaté tvary.

Zatímco první zpozorovaný prototyp neměl posuvné dveře na straně řidiče, na grafické vizualizaci je vidíme. Je ostatně možné, že půjde o výbavu na přání. Stejně jako prototyp pak i grafický koncept dostal zadní dělené dveře, které by mohly být podobné těm, které používá Transit Custom.

Video se připravuje ...

Nový Ford Transit Courier by se měl ve verzi se spalovacími motory představit ještě letos, příští rok pak očekáváme představení čistě elektrické verze. Technickým základem bude pravděpodobně vylepšená verze stávající platformy, na které je postaven i končící Ford Fiesta a populární crossover Ford Puma. Čistě elektrická verze pak nejspíš dostane techniku převzatou právě od elektrické Pumy. Na bližší informace a specifikace si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

14. 2. 2023 21:46
Re: Ford novinky
bež už do riti
14. 2. 2023 17:29
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/