Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Mustang měl dostat hybrid a čtyřkolku – nedostane. Může za to Mach-E

Filip Melich
Diskuze (2)

Podle nových zpráv se příští generace Fordu Mustang nedočká dlouho spekulované hybridní varianty. Nepřijde ani pohon všech kol a prý za to může Mustang Mach-E.

Premiéra nové, sedmé generace amerického pony caru Ford Mustang se kvapem blíží. Naplánována je na detroitský autosalon, konkrétně na středu 14. září. S novinkou, kterou uvidíme již v průběhu příštího týdne, měl poprvé v historii modelu přijít také hybridní pohon a pohon všech čtyř kol. Nakonec to ale bude jinak.

Video se připravuje ...

V roce 2017 tehdejší šéf Fordu, Mark Fields, řekl prodejcům značky, že do roku 2020 přijde hybridní varianta současné šesté generace modelu Mustang. V polovině roku 2021 kolegové z Automotive News informovali, že vedení Fordu slíbilo prodejcům příchod hybridního Mustangu až v chystané sedmé generaci, a to kolem roku 2025. Nyní se zdá, že je zase všechno jinak.

Kolegové z webu Autoweek mluvili s analytickou společností AutoForecast Solutions, podle níž se hybridního Mustangu nedočkáme vůbec. A může za to elektrický Mustang Mach-E. Jeho existence údajně dostatečně vyvažuje emise spalovacího Mustangu, takže už hybridní provedení pony caru prostě není potřeba.

Podle AutoForecast Solutions má být sedmá generace Mustangu vyráběna zhruba pět let a následně ji nahradí plně elektrický model, který využije platformu Global Electric (GE1) elektromobilu Mach-E. Její druhá generace (GE2) údajně přijde již v průběhu příštího roku a později se stane základem příštího Mach-E, po němž bude v roce 2028 následovat plně elektrický Mustang.  Automotive News na druhou stranu hovoří až o osmileté kariéře posledního spalovacího Mustangu, která skončí zhruba v roce 2030.

Zpráva kolegů z Automotive News, jež se věnuje příští generaci Mustangu, dále obsahuje tuto důležitou informaci: „Byly zrušeny plány na hybridní variantu, která měla přijít v polovině dekády, a to podle tří lidí, kteří jsou seznámeni s plány [Fordu]. Auto zřejmě nedostane dlouho spekulovaný pohon všech kol, místo toho bude pokračovat jako sportovní kupé s pohonem zadních kol.

Pohon všech kol měl být umožněn právě hybridní pohonnou soustavou. Jejím základem by byl vidlicový osmiválec doplněný dvojicí elektromotorů zajišťujících pohon předních kol. Zrušení plánů na hybridní pohon tedy znamená také konec plánů na Mustang s pohonem všech kol. I tak bude mít Mustang jednu smutnou výsadu – zřejmě zůstane posledním dostupným spalovacím pony carem. Konkurenční Dodge Challenger má ve své spalovací podobě skončit v příštím roce a Chevrolet Camaro v roce 2024.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

11. 9. 2022 22:08
Chvála bohu,...
...že ani nová generace Mustangu nebude ve verzi hybrid. Vždyť by to byla svatokrádež a znesvědcení ikony! :-O :-)
Avatar - kari.laz
10. 9. 2022 12:03
...
Asi jediný smysluplný přínos Mach-E . Mustang zůstane Mustangem.