Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč Dacia Jogger nedostala nové logo? Zeptali jsme se samotného designéra

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Dacia před časem představila nové logo a identitu, přesto její nejnovější model dostává vpředu a vzadu starší emblém. Zjistili jsme důvod.

Nový sedmimístný kombík Dacia Jogger se oficiálně představil jen pár dní před mnichovským autosalonem, kde jsme si jej poprvé prohlédli naživo. Novou identitu včetně přepracovaného loga však rumunská automobilka představila již v červnu společně s konceptem Bigster. Proč se tedy neobjevuje na zbrusu novém modelu?

S tímto dotazem jsem přímo na stánku Dacie oslovil Davida Duranda, dlouholetého designéra skupiny Renault a současného šéfdesignéra Dacie. Ten roli prozatímně převzal po odchodu Alejandra Mesonera-Romanose, jenž nečekaně skončil po necelém roce ve funkci. Pro Dacii tak stihl připravit jen koncept velkého SUV Bigster, na jehož vizi se nové logo objevilo prvně.

Video se připravuje ...

Ale zpět k Joggeru, jehož příď je shodná s novým Sanderem a Loganem. Čekal jsem, že právě to (tedy ekonomická výhoda použití shodných dílů) je důvod, proč novinka nový emblém nemá. Ale je to ještě trošku jinak. „Dacia má s novou identitou vlastní strategii. Nejprve ji odprezentuje na webu a sociálních sítích, posléze u dealerů a nakonec na samotných autech,“ uvedl Durand.

První fázi, tedy prezentaci loga a nové identity napříč internetem má Dacia úspěšně za sebou. Samotné vozy přijdou na řadu až po showroomech. V souvislosti s tím prozradil šéfdesignér ještě jednu zajímavost. Jednotlivé modely značky nebudou čekat na facelift, ale logo se změní pro všechny produkty najednou. „Stane se tak plošně ve druhé polovině roku 2022,“ uvedl závěrem našeho rozhovoru.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

15. 9. 2021 09:13
Logo?
Mě by spíš než nějaký logo zajímalo, proč to nemá ve druhý řadě uprostřed isofix. :-|
Avatar - xxc
14. 9. 2021 16:05
Re: Staronové logo
sef sa z basy uz vypašoval v kufry na bubny :-)

Z Tokia se vlakem dostal do Ósaky, kde na něj už v hotelu čekala připravená velká krabice na hudební aparaturu. Na letiště ho v bedně, která byla příliš velká na to, aby procházela rentgenovou kontrolou, přepravili Taylor se Zayekem. Dohromady v ní strávil zhruba hodinu a půl, která ale pro něj trvala celou věčnost. „Bylo to spíše jako rok a půl,“ říká v rozhovoru.
Avatar - Ozzman
14. 9. 2021 11:20
Re: Staronové logo
Snad ji nepostihne stejnej osud a její šéf nebude muset pašovat kokain
Avatar - DeLorean_Motor_Company
14. 9. 2021 10:01
Staronové logo
1. Tady je staré logo Dacia ve tvaru otvíráku: https://upload.wikimedia.org/…cia_Logo_new.jpg

2. Tady je nove logo Dacia: https://upload.wikimedia.org/…ogo-2021.svg.png

3. Tady je zdroj inspirace z roku 1975 - pro takzvaně “nové” logo: https://upload.wikimedia.org/…any_logo.svg.png
14. 9. 2021 09:43
Re: logo
To je dnes taková móda Nevím jestli samo slovo móda je ještě v módě. Dneska se asi říká trendy že?