Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodává se BMW 850i, které vlastnil Michael Jordan. A nemusí být drahé!

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Vlastnit vůz po basketbalové superstar možná nemusí být tak nedosažitelné, jak se zdá.

Jeden z nejznámějších a nejbohatších sportovců světa, to je šestinásobný vítěz basketbalové NBA Michael Jordan. Basketbalová legenda je ale také známá pro svoji lásku k automobilům. 

Mezi vozy, které kdy vlastnil, můžeme najít Ferrari 512TR, Mercedes W140 S600 Coupé, Porsche 993 Turbo S, Aston Martin DB7 Volante, Bentley Continental GT, McLaren-Mercedes SLR 722, Bugatti Veyron nebo BMW 850i. 

Právě u posledně jmenovaného zůstaneme. BMW 850i z roku 1991 a dříve vlastněné Michaelem Jordanem je právě na prodej. Vůz má najeto 48 tisíc kilometrů a od roku 1995 má stejného majitele. 

Vůz pohání pětilitrový dvanáctiválec M70 kombinovaný se šestistupňovou manuální převodovkou, výkonem 221 kW (300 k) a 450 Nm točivého momentu. K vozu obdrží nový majitel zprávu beznehodovosti od Carfax včetně dokumentací s podpisem Michaela Jordana. 

Exteriér se pyšní tmavě modrou metalízou Mauritius a prvky tuningového úpravce AC Schnitzer. O implementaci těchto dílů na BMW 850i se postaral nikoliv Michael Jordan, ale aktuální majitel. Uvádí, že vyměněn byl kryt předního nárazníku, kapota, přední blatníky a sériové kola nahradily sedmnáctipalcové disky AC Schnitzer.

Uvnitř vozu jsou elektricky nastavitelná přední sedadla s pamětí, která jsou potažená béžovou kůží. Ta se dále nachází ve výplních dveří a po stranách středové konzole. Další výbava zahrnuje černý kožený volant, dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektricky ovládané střešní okno a kazetové stereo s CD měničem v zavazadlovém prostoru. 

Jak to vypadá s aktuální cenou? Aukce končí v neděli a ač by se mohlo zdát, že vlastnit vůz po legendě světového formátu může stát hodně peněz, nemusí tomu tak být. Nyní je prodejní cena stanovena přesně na 71 tisíc dolarů (1,6 milionu korun). Ano, nejlevnější BMW 850i můžete na současném trhu pořídit přibližně za třetinu této ceny. Tyto kousky však mají mnohem větší nájezd, nemají díly AC Schnitzer a neřídil je Michael Jordan...

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
6. 1. 2024 18:06
Re: Dream car!
Za mna bmw Z8 z bondovky... a potom aj aston martin db7
Avatar - 3_diamanty
6. 1. 2024 18:05
Sranda
Chcel by som vidiet ako do toho nizkeho auta nastupoval tento slavny basketbalista ... to asi ako my bezne postavy do malucha ... ;-)
6. 1. 2024 09:14
Re: Krasa
Nech toho tupyho trola byt. Beztak je to zase prevleceny Hamuna, ktery jen provokuje.
Avatar - speedfred
5. 1. 2024 21:09
Re: Dream car!
Tak isto je to aj moja kára snov ešte aj s tým modelom 1/18 to máme podobné.
5. 1. 2024 20:19
Dream car!
Áno, toto je krása! Moje dream car. Mám staručký model 1:18 od Bburago... Musím ho vytiahnuť z krabice, holt, pred malými deťmi som ho musel spolu s ďalšími modelmi schovať :-)