Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Progres na ženevském stánku Fordu: Pustili nás konečně do fiesty? (+video)

Jan Mička
Diskuze (4)
Druhý den ženevského autosalonu mělo být na stánku Fordu „přefiestováno“. Skutečně jich tam bylo víc, myslíte si však, že nás personál konečně pustil dovnitř?

Po včerejším neúspěchu, kdy nás personál na ženevském stánku automobilky Ford odmítnul pustit za volant nové generace modelu Fiesta, jsem se dnes k modrému oválu vydal podruhé a zkusil štěstí. Podle našich informací mělo být na stánku mnohem více exemplářů než včera, což tak nějak platí, já se ale nechtěl pouze dívat. Chtěl jsem se posadit za volant a konečně vám natočit první statické dojmy. Avšak myslíte se, že jsem uspěl?

Nikoliv. Personál na stánku nás nejdříve lehce odbyl tím, že od Fiesty ST, která se už od včerejška pyšně točila na čestném místě expozice, nemá klíče a musíme počkat, až vůz zpřístupní. To netrvalo dlouho, avšak na otázku, zda se můžu posadit za volant, mi bylo odpovězeno, že se mnou musí být pracovník Fordu.

Personál si zřejmě myslel, že si pro něj nedojdu, i když jsem ale vyrušil od snídaně Martina Linharta, tiskového mluvčího českého zastoupení modrého oválu (za jehož pomoc mu tímto ještě jednou děkuji), a zkoušel s jeho pomocí vyjednat „posezení", nic to nevyřešilo. Mohli jsme na točnu, mohli jsme dokonce i otevřít dveře, usadit se za volant však stále nebylo možné. Prý jde o interní nařízení, přes které nejede vlak…

S kameramanem jsme alespoň využili příležitosti natočit samotný interiér, přičemž na záběry se můžete podívat v přiloženém videu. Sedadla Recaro s výraznými bočnicemi čalouněnými Alcantarou (to abyste v zatáčkách drželi na místě jako přibití) vypadají fantasticky a stejně tak sportovní volant se správnou tloušťkou věnce a perforovanou kůží v místech úchopu. Tady se bude nadšenci do sportovních hatchbacků žít skvěle, pomalu se mi ale přestává líbit móda volně stojících displejů infotainmentu. Zejména u fiesty je trochu jako pěst na oko…

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - _Karel_
8. 3. 2017 16:27
Re: Pěst na oko
Dost trapný kopanec.
Za a) autor nehodnotí materiály, ale tablet . Dřív, než jsem si cokoli přečetl jsem si pomyslel zhruba totéž, co autor. Nemám obecně žádný problém s tablety, ale tohle je nejhorší, co jsem dosud v autě viděl [odkaz] Nechápu,proč máš potřebu do toho tahat škodovku.

Za b) chceš říct, že ty "nadprůměrně kvalitní a ergonomické" interiéry Fordů se rozpadnou, když si do nich sedne dospělý chlap?
Avatar - jozephko
8. 3. 2017 16:18
Už aby sa Ford zbavil toho kinetického dizajnu...
Už sa neviem dočkať, kedy sa Ford u malých áut zbaví toho kinetického dizajnu. Takmer všetci už odložili k ľadu /ledu/ tie malé okienka pred prednými dverami (okrem obstarožnej faceliftovanej Corsy), len Ford ich znovu cpe do Fiesty. A interiér je tiež taký mačkopas - okopírovaný od Oplu, ale aby sa trochu odlíšili, tak ho "vylepšili" tým ohyzdným displejom...
Jazdil som so súčasnou Fiestou, je to príjemné zvezenie. Ale za dizajn u mňa nula bodov. Aj u súčasnej, aj u novej Fiesty.
8. 3. 2017 15:40
Pěst na oko
jsou především interiéry škodovek a hlavně jejich materiály. Za mně jsou materiály v interiéru aktuálních modelů Fordů nadprůměrné, ergonomie taky.
Spíše vaše komentáře jsou tedy často perly.

Kluci, spíš bych řekl, že měli strach aby jste jim interiér nerozsedli - docela jste všichni nakynuli do šířky, jak vás na posledních videích pozoruji.
Takže kila dolů a potom možná...

Jinak už se do Ženevy taky těším a běda, jestli mě do ni nepustí sednout :-)
8. 3. 2017 10:53
fiesta ST
mam pocit ze tu idem proti prudu..:) nova fiesta sa mi uplne nepaci..hlavne ten zadok mi v dnesnej generacii pride krajsi..
za dalsie mi vobec nevadi 1.5 R3 . idealna velkost valca zaroven R3 je vhodnejsi na preplnovanie turbom ako R4 , takze to moze byt zaujimave..
a este by sa mi pacilo mat v ST ci uz focus alebo fiesta ako volitelnu moznost powershift s radenim padlami.