Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První kabriolet od Singeru! Na světě je další úchvatný restomod Porsche 911

Filip Melich
Diskuze (1)

Singer snad ještě nepostavil auto, které bychom nemilovali. Nejnovějším výtvorem je první kabriolet značky, inspirovaný vzhledem 911 Turbo generace 930.

Kalifornská společnost Singer Vehicle Design nás v poslední době zásobuje jednou novinkou za druhou. Kromě restomodu 911 Turbo a jeho sportovněji orientované verze jsou to například také informace o stěhování do nových prostor či ukončení příjmu objednávek na restomod klasické 911. Nyní se Singer pochlubil svým prvním restomodem kabrioletu.

S otevřenou 911 už má Singer své zkušenosti, úplně první 911 Targa společnost ukázala v roce 2015. Na kabriolet však došla řada až nyní. Za základ opět posloužila 911 generace 964, inspirovala se však vzhledem 911 Turbo generace 930, stejně jako předchozí dvě studie. Rob Dickinson, zakladatel společnosti Singer, k novému projektu řekl: „Cílem naší studie Turbo Study je destilovat úžasné vzrušení prvního „superauta“ od Porsche a zároveň přepracovat jeho jízdní výkony a kultivovanost. Jsme nadšení z toho, že si nyní budou majitelé moci tyto vlastnosti užít se staženou střechou.“  

Na fotkách vidíte snímky z přípravy zákaznického vozu, jehož karoserie tradičně bohatě využívá karbonová vlákna a je lakována červenou barvou Cadiz Red. Látková střecha je přirozeně vybavena automatickým stahovacím mechanismem. Pod zadním víkem s obřím spojlerem se nachází přeplňovaný 3,8litrový plochý šestiválec, který v této aplikaci poskytuje výkon zhruba 520 koní (cca 380 kW).

Poháněna jsou samozřejmě kola zadní nápravy, a to prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Zavěšení kol je nastaveno na cestování, spíše než na vyložené sportování, přesto nechybí karbon-keramické brzdy. Uvnitř vozu se pak nachází elektricky nastavitelné sportovní sedačky v černé barvě s tartanovými středy. Z komfortních prvků jmenujme například klimatizaci či indukční nabíječku na telefon.

Singer ceny svých přestaveb neuvádí, takže ani v tomto případě vám nemůžeme říct, kolik zákazník utratil. Málo to ale rozhodně nebylo, řádově se určitě bavíme o vysokých stovkách tisíc dolarů. Pokud byste chtěli kabrio od Singeru taky,nebo jakékoliv jiné auto z jejich stávající nabídky, budete se muset obrnit trpělivostí. Singer je totiž objednávkami zavalen na několik let dopředu.  

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
18. 8. 2022 12:57
To je pohádka
Nádherné auto a k tomu 3,8 380kW 6M a pohonem jen na zadní kola.
Závidím majiteli.