Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque: Off-road testování (fotogalerie+video)

Diskuze (0)
Jak probíhalo testování při vývoji Range Rover Evoque? Podívejte se na velkou fotogalerii.

Land Rover si zakládá na terénních schopnostech svých modelů a stylové offroad-kupé v tom jednoduše nesmí představovat výjimku.

Automobilka myslela na všechny možné provozní podmínky. Kromě asfaltu a mírného klimatu, kde se bude nejspíš pohybovat většina Evoqů, proto provedla zkoušky v dunách tropických pouští, na arktických sněžných pláních i v bahně, které je typickým terénem v našich zeměpisných šířkách.

Následující video ukazuje arktické testy, v přiložené galerii si pak můžete prohlédnout snímky ze všech popisovaných testů a také z výroby pilotní série nebo z laboratorních testů v teplotní komoře.

Stylový protějšek Land Roveru Freelander, Range Rover Evoque, bude hned od uvedení do prodeje k dispozici s pětidveřovou karoserií i jako třídveřové Coupé. Land Rover nabídne paletu tří motorů – zážehový přeplňovaný dvoulitr Si4 (176 kW), a turbodiesely TD4 (110 kW) a SD4 (140 kW), oba o obejmu 2,2 litru.

Od roku 2012 se přidá i eD4 (110 kW), nejslabší z agregátů, vůbec poprvé v historii Range Roveru spojený jen s pohonem předních kol.

Diskuze (0)