Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Velar míří mezi Evoque a Range Rover Sport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Land Rover se rozhodl rozšířit svou nabídku o další model, jímž se stane Range Rover Velar, jehož oficiální odhalení se odehraje 1. března letošního roku v Londýně.

Land Rover oficiálně potvrdil, že se připravuje na premiéru čtvrtého zástupce rodiny Range Rover. Zároveň britská značka zveřejnila jméno své novinky, její místo ve své paletě modelů a prostřednictvím fotografie odhalila i design jejích zadních partií.

Range Rover Velar má být podle materiálů automobilky logickým vyplněním mezery mezi modely Evoque a Range Rover Sport. Novinka je samotným výrobce uváděna jako avantgardní Range Rover.

Pojmenování Velar pak pochází z konce šedesátých let, kdy bylo takto samotnými inženýry automobilky označováno šestadvacet předsériových vozů první generace modelu Range Rover, aby se zakryla jejich skutečná identita.

Land Rover prozatím vedle zařazení novinky ve své nabídce, jejího jména a pohledu na design zadních partií neodhalil žádné bližší informace, ale očekává se, že Range Rover Velar bude po technické stránce spřízněn s Jaguarem F-Pace. Magazín Car pak odhaduje jeho cenu na 45.000 britských liber (zhruba 1.450.000 Kč) s ohledem na aktuální ceny modelů Evoque a Range Rover Sport na britském trhu.

Range Rover Velar bude oficiálně kompletně odhalen 1. března letošního roku v Londýně a auto.cz bude přímo na místě jeho premiéry a přinese první dojmy ze setkání s touto novinkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
22. 2. 2017 14:42
Re: avantgardní Range Rover
Důležité je, že se naučili slušně fungovat servisně (bohužel ne všude), takže až na závady, které se mohou asi stát všude odpadá starost o postávání za svodidly u dálnice u auta stojícího na varovných ;-)

Btw: kolegovi se na F30 335i projevuje ta samá závada od cca druhého roku provozu a zatím taky nevědí.
Avatar - Dinar
22. 2. 2017 14:29
Re: avantgardní Range Rover
Vždycky je něco, pro mně je spíš podstatné, jak funguje servis, jejich přístup, konkrétní servis je nutno pečlivě vybrat u každé značky. ;-)
Avatar - Bubáq
22. 2. 2017 14:12
Re: avantgardní Range Rover
Snad můžu zareagovat, že jsou to dobré zprávy... Když nefunguje správně klima, dá se to přežít. Nakonec, pro krásu je třeba (někdy) i trpět :-) .
Avatar - Dinar
22. 2. 2017 14:09
Re: avantgardní Range Rover
RRS za dva roky provozu musel jednou do servisu v 5tis. km, kvůli dpf padlo do nouzáku, zásah na půl hodiny, od té doby se neprojevilo. Před měsícem začal problém s klimatizací, resp. topením, auto po půl hodině přestane topit, resp. začně pouštět nesmyslně studený vzduch a je třeba zvyšovat nastavenou teplotu, zítra s tím jedu do servisu, bude to nejspíš nějaké teplotní čidlo v interieru. Další dva známí s RRS stejně starými jsou na tom podobně, buď jen nějaká drobnost nebo závada klimy (jeden z nich), motory, převodovky, elektronika zatím bez problémů, všechno to jsou dva roky staré SDV6. ;-)
22. 2. 2017 13:57
Re: avantgardní Range Rover
Jsem v tomhle opatrný, sám teď uvažuju o prvním RR a soudě podle lidí, kteří poslední generací jezdí to nevybočuje z průměru. Fatality typu selhání vzduchového podvozku, motory apod se už nedějí.
Jag na tom nebyl nikdy se spolehlivostí nijak líp a tam na třetím autě po sobě vyjma hloupostí nic zásadního.