Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekordní svolávačka: Volvo svolává téměř 2,2 milionu aut!

Diskuze (5)

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo Cars svolává ke kontrole téměř 2,2 milionu aut, která byla vyrobena mezi lety 2006 a 2019. Důvodem jsou možné problémy s bezpečnostními pásy.

Důvodem jsou možné problémy s bezpečnostními pásy. Pro Volvo je to největší svolávací akce tohoto druhu, informovala dnes agentura Reuters. V Česku se bude týkat téměř 13.900 aut.

Do servisů se budou muset dostavit majitelé aut Volvo S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 a S80L. Automobilka uvedla, že kontaktuje majitele dotčených modelů. Kontrola a oprava jsou zdarma. Mluvčí Volva odmítl říci, jaké náklady s tím Volvo bude mít.

Automobilka zatím neobdržela informace o tom, že by závada způsobila nehodu či zranění. Svolání ke kontrole je preventivním opatřením, které má zabránit případným potížím do budoucna.

Video se připravuje ...

Problém se týká ocelového kabelu připojeného k předním bezpečnostním pásům. Kabel se může za určitých podmínek časem opotřebovat, což pak sníží funkčnost pásu, uvedla automobilka.

V České republice se svolávací akce týká 13.885 vozů vyrobených v letech 2006 až 2019, uvedla Petra Doležalová ze společnosti Volvo Car Czech Republic. "Všechny tyto modely byly postaveny na platformě předchozí generace, která se již nevyrábí," dodala. Na žádný ze současných modelů se svolávací akce nevztahuje.

Volvo Cars vlastní od roku 2010 čínská automobilka Geely, která ho koupila od amerického automobilového koncernu Ford Motor. Ford převzal Volvo Cars v roce 1999 od švédské skupiny Volvo, která se teď soustředí na výrobu nákladních vozů.

Diskuze (5)

Doporučujeme

3. 7. 2020 18:41
To je tak, keď si niekto dá vyrábať komponenty externe
... a nekontroluje kvalitu!
Ja, keď si dám vypáliť hruškovicu, tak okamžite urobím vstupný audit a kontrolujem kvalitu každý deň :-)
Avatar - Hammunasakra
3. 7. 2020 11:38
Zrovna Volvo
Který se v detailech stará(lo = nevím jak dneska čínský soudruzi čínská nekvalita je legendární) i o bezpečnostní nadstandardy nad požadavky NCAP