Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Austral odhalen den před premiérou! Co na něj říkáte?

Diskuze (14)

Jak už to v dnešním digitálním světě bývá, není úplně jednoduché skrývat něco, o čem dlouho dopředu mluvíte. Pouhý den před premiérou se (ne)povedlo kolegům ze zahraničí odhalit finální podobu nového modelu francouzské značky.

Renault Austral bude pokračovat v odkazu mnoha modelů. Nejvíce se o něm mluví jako o nástupci SUV Kadjar, nepřímo však také bude pomocí dalších karosářských variant nahrazovat modely Talisman, Scénic a Espace. Renault Austral bude postupně obohacen o karosářské verze sedmimístného SUV a také SUV-kupé.

Video se připravuje ...

Včera v noci přišla stránka Rnews.cz, která přináší exkluzivní informace ze světa Renault Groupe, s detaily nového SUV Austral, které se oficiálně představí zítra. Austral bude mít na délku 4,51 metru, což je o 2 centimetry více než končící Kadjar. Mimo další chystané karosářské varianty bude mít Austral také verzi s označením Alpine, novinka by tedy ráda zahrála i na sportovnější notu.

U informací o motorech je potvrzeno již dříve uvedené - Austral nebude mít naftové motory. Nejdříve bude nabízet motory 1.3 TCe s výkonem 140 a 160 koní a 12V mikrohybridním systémem. Slabší verze bude k dispozici s manuálem i automatem. U motoru s výkonem 160 koní bude dodáván výhradně automat s volitelným pohonem 4x4. Automatická převodovka u Australu již nebude dvojspojková EDC, ale nová generace CVT. Později přijde motor 1.2 TCe s výkonem 130 koní a 48V mild-hybridní technologií. Tento motor bude nabízen i ve dvou výkonových variantách v kombinaci s E-Tech Hybrid. V tomto případě se bude jednat o nejvýkonnější Australy - slabší varianta bude mít 160 koní, ta silnější 200 koní. 

Interiér sice na fotografiích neunikl, podle informací redaktora Rnews.cz se však zásadně neliší od již představeného Meganu E-Tech. I v novém Renaultu Austral tedy najdeme dotykový displej ve spojení s digitálním kokpitem ve tvaru hokejky. Součástí interiéru bude nový infotainment od Googlu OpenR Link.

Z prvků výbavy se mohou zákazníci těšit na head-up displej, elektrické sedačky s pamětí včetně masáže, 360° kamerový systém, dynamické řízení 4Control, Matrix LED světlomety nebo paletu jízdních asistentů.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (14)

Doporučujeme

8. 3. 2022 07:53
Re: Mne sa celkom páči...
Tu fakt už nikto nevie čítať? ELEKTRIFIKOVANÝ neznamená ELEKTRICKÝ.
8. 3. 2022 07:52
Re: Nuda
Práveže Kadjar je dnes už dosť taký ocucaný bonbón. Netvrdím, že Austral je to dizajnový zázrak, ale vyzerá fajn a asi sa Renault paradoxne stáva voľbou tých, čo nechcú výstrednosti ako Tucson, Sportage či C5 Aircross. Plus to Google ovládanie môže byť lákadlom.
8. 3. 2022 07:48
Re: Nuda
Ale on nevie čítať.
7. 3. 2022 23:19
Auto o ničem
Další nepoužitelné auto s ku.dou na masce.
Avatar - wakantanka
7. 3. 2022 21:14
Re: Mne sa celkom páči...
Čítať vieš? informací o motorech je potvrzeno již dříve uvedené - Austral nebude mít naftové motory. Nejdříve bude nabízet motory 1.3 TCe s výkonem 140 a 160 koní a 12V mikrohybridním systémem. Slabší verze bude k dispozici s manuálem i automatem. U motoru s výkonem 160 koní bude dodáván výhradně automat s volitelným pohonem 4x4. Automatická převodovka u Australu již nebude dvojspojková EDC, ale nová generace CVT. Později přijde motor 1.2 TCe s výkonem 130 koní a 48V mild-hybridní technologií. Tento motor bude nabízen i ve dvou výkonových variantách v kombinaci s E-Tech Hybrid. V tomto případě se bude jednat o nejvýkonnější Australy - slabší varianta bude mít 160 koní, ta silnější 200 koní.