Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault může zaniknout, varuje francouzský ministr

ČTK
Diskuze (22)

Renault by mohl od francouzské vlády dostat finanční pomoc, aby se vypořádal s následky pandemie koronavitu. Bez financí mu prý hrozí zánik.

Francouzský výrobce automobilů Renault by mohl zaniknout, pokud v brzké době nedostane pomoc, která mu umožní čelit dopadům koronaviru. Řekl to francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Podle agentury Reuters také poznamenal, že automobilka se teď musí přizpůsobit novým podmínkám.

 „Ano, Renault by mohl přestat existovat,“ řekl ministr rozhlasové stanici Europe 1. Dodal nicméně, že předseda správní rady automobilky Jean-Dominique Senard tvrdě pracuje na novém strategickém plánu a má podporu francouzské vlády.

V rozhovoru s listem Le Figaro však ministr uvedl, že ještě neschválil plánovanou půjčku pro Renault v objemu pěti miliard eur (136 miliard Kč). Dodal, že diskuse o této půjčce pokračují.

Renault by měl podle ministra ve Francii zachovat co nejvíce pracovních míst, zároveň by však měl zajistit, že zůstane konkurenceschopný. Automobilka podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 180.000 lidí, z toho více než čtvrtinu ve Francii.

Renault je dlouholetým partnerem japonské automobilky Nissan Motor. Ta podle dnešní zprávy agentury Kjódó zvažuje, že v důsledku koronavirové krize zruší více než 20.000 pracovních míst. To odpovídá asi 15 procentům její celkové pracovní síly.

ČTK
Diskuze (22)

Doporučujeme

25. 5. 2020 08:50
Re: Začíná to být zajímavý, né že né...
Ty si chudák, je mi ťa vážne ľúto.
Avatar - pradeda777
23. 5. 2020 18:45
Re: Renault
Přesně. EU svými dotacemi tržní prostředí dokonale rozmělnilo a ekologickým šílenstvím konkurence schopnost EU podkopalo....FUJ! :-[]
Avatar - del42sa
23. 5. 2020 15:25
Re: Začíná to být zajímavý, né že né...
francouz umí něco odvolat jedině když mu do obličeje míří německý samopal ;-) :D
23. 5. 2020 09:17
Re: Renault
Jo to bude ten pravy duvod. Ziskat nejaky prachy od vlady. Jak typicky francouzske :D
23. 5. 2020 09:15
Re: Začíná to být zajímavý, né že né...
Ja myslim ze svoji chybu si uz soudruzi v Bruselu zacinaji uvedomovat, ale ted se nechce nikomu zacit nazyvat veci pravymi jmeny verejne. Jsem zvedavy jak to zaonaci. Zatim by stacil tak 3 lety odklad zavadenych sankci za emise CO2. Budou k tomu ale myslim muset pristoupit. Automobilky nemaji na takovy ptakoviny prachy.