Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks dodává elektrická nákladní vozidla pro pivovar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Společnost Renault Trucks uzavřela smlouvu se skupinou Carlsberg o dodávkách 100% elektrických nákladních vozidel.

Společnost Renault Trucks od roku 2009 významně investuje do výzkumu a vývoje elektrických vozidel, která ve spolupráci se svými zákazníky testuje v podmínkách reálného provozu. Díky tomu již v létě roku 2018 ohlásil tento francouzský výrobce užitkových vozidel, že se připravuje na uvedení nové generace svých elektromobilů.

Prvním z nové generace elektrických užitkových vozidel značky Renault Trucks se stal model Master Z.E., uvedený na trh na podzim roku 2018. Následující modely s čistě elektrickým pohonem představují nákladní vozidla, která nesou označení D Z.E. a D Wide Z.E.

Zástupci posledního uvedeného modelu zamíří do služeb skupiny Carlsberg, jíž bude podle dohody dodáno 20 vozidel Renault Trucks D Wide Z.E. 26t. Tato 100% elektrická nákladní vozidla budou předána v průběhu letošního roku a provozována ve Švýcarsku pivovarem Feldschlösschen.

Bruno Blin, prezident společnosti Renault Trucks, řekl: „Toto je první smlouva uzavřená v takovém rozsahu v Evropě. Našim zákazníkům to potvrzuje skutečnost, že odvětví dopravy prochází významnou transformací a odráží průmyslovou a obchodní realitu: elektrická vozidla Renault Trucks opouští výrobní linky naší továrny a za několik týdnů budou v provozu na evropských silnicích.“

Vozidla s elektrickým pohonem budou denně rozvážet pivo v okruhu 100 až 200 km a zásobovat zákazníky pivovaru Feldschlösschen z jeho patnácti logistických center ve Švýcarsku. Tato dceřiná společnost skupiny Carlsberg, se zavázala k logistice nulových emisí, což částečně plní prostřednictvím svých pivovarů a skladů propojených železnicí.

Renault Trucks D Wide Z.E. 26 t využívá ke svému pohonu dva elektromotory s celkovým výkonem 370 kW (trvalý výstup 260 kW) a točivým momentem 850 N.m, které spolupracují s dvoustupňovou převodovkou. Lithium-iontové baterie s celkovou kapacitou 200 kWh mají zajistit dojezd až kolem 200 km. Výroba vozidel D Wide Z.E. i D Z.E. probíhá v závodě Blainville ve Francii.

S kompletní nabídkou 100% elektrických vozidel od 3,1 do 26 t reaguje Renault Trucks na současné i budoucí požadavky svých obchodních partnerů, kteří zajišťují dopravu a distribuci v centrech měst. Vozidla jsou ideální také pro použití v komunálních službách, protože je jejich provoz tichý a umožňuje využití vozidel i během nočního klidu a nesnižuje kvalitu života obyvatel těchto oblastí.

Zdroj: Renault Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 2. 2020 17:51
Tak to je fakt lokalni pivovar
Kdyz mu staci az 200km dojezd. A propo, nulove emise, protoze mezi sklady se vozi vlakem, je perla. Aspon ze Svycari jeste neodpojili jaderky.
12. 2. 2020 09:13
CO2 frei ?
A kolik CO2 obsahuje to rozvážené pivo ? ;-)