Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluční elektrický koncept Volkswagenu na prvních skicách

David Bureš
Diskuze (4)
Základem chystaného konceptu je platforma MEB, speciálně navržená pro elektromobily. Architektura umožní výrazně zvýšit dojezd elektrických volkswagenů.

Volkswagen bude na letošním pařížském autosalonu prezentovat zatím nepojmenovaný koncept, který bude přibližovat budoucnost wolfsburské značky. Ještě před zahájením autoshow výrobce vůz postupně odhaluje, po prvních detailech studie tu máme jeho designérské skici.

Už zveřejněné detaily naznačovaly, že koncept prezentující budoucí sériové auto bude mít hodně daleko od sériových volkswagenů, což nynější nákresy potvrzují. Skici prezentují velice futuristicky pojatý automobil, který má se současnou produkcí VW společného velice málo.

Zajímavostí jsou minimalisticky pojatá světla nebo posuvné zadní dveře. Ty jsou ryze designérské řešení, spolu s chybějícím B sloupky zajišťují, že je do kabiny dobře vidět. Dobrý pohled dovnitř navíc bude potřeba, vůz totiž představí i nové řešení interiéru.

Volkswagen už dříve potvrdil, že koncept pro Paříž bude zvenku podobně velký jako golf, avšak uvnitř nabídne prostor passatu. Skici naznačují, že toho automobilka dosáhne jistým nafouknutím karoserie. Koncept se na skicách jeví vyšší než golf.

Základem vozu bude nová platforma MEB speciálně upravená pro vozy s elektrickým pohonem. Architektura umožní umístit baterie do celé podlahy vozu, což zvětší jednak prostor pro cestující, jednak místo pro baterie. Z toho bude těžit dojezd, který má dosáhnout až 600 kilometrů.

Zvolená revoluční koncepce znamená, že podle volkswagenu má studie šanci stát se podobnou legendou jako kdysi Typ 1 (brouk). Koncept totiž rozhodně neskončí v propadlišti dějin, ale stane se předzvěstí sériového elektromobilu. Ten se začne prodávat do konce této dekády, přičemž po jeho boku se postupně objeví také elektrický crossover, elektrické MPV a údajně i elektrosporťák. Všechny přitom budou postaveny na platformě MEB.

David Bureš
Diskuze (4)
24. 9. 2016 21:34
Re: Nechápu
O PR se jedná každopádně.

Revoluční to ovšem opravdu je, v rámci poměrů VW - vypadá to trochu jinak než Golf 5, 6, 7.. :-)
23. 9. 2016 13:23
Čmáranice
Celý samostatný článek kvůli takové čmáranici ?
23. 9. 2016 13:18
Nechápu
co je tam revolučního. Opět mám dojem skrytého PR VW.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2016 13:08
První skica
revoluci nedělá! ;-)