Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rivian připraví elektrické dodávky pro Amazon

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

 Společnost Rivian vedle svého pick-upu R1T a SUV R1S pracuje i na elektrických rozvážkových vozidel pro společnost Amazon.

Severoamerická společnost Rivian na podzim roku 2018 poprvé odhalila svůj čistě elektrický pick-up R1T, který doplňuje sesterské SUV s označením R1S. Vedle této dvojice elektromobilů tato firma zajistí i výrobu dodávkových vozidel na elektrický pohon pro společnost Amazon.

Dave Clark, senior viceprezident pro celosvětové operace a zákaznický servis společnosti Amazon, potvrdil, že firma elektrifikuje svůj vozový park. Zároveň uvedl, že objedná 100.000 nových vozidel pro rozvoz zásilek, což doplnil o vizualizaci dodávky, jejímž výrobcem má být právě společnost Rivian.

Nové elektrické dodávky mají ve službách společnosti Amazon mířit do ulic od roku 2021 a v roce následujícím má být v jejím vozovém parku již 10.000 vozidel. Zbývajících 90.000 exemplářů pak má Rivian dodat do roku 2030.

Za rozhodnutím objednat nové elektrické dodávky u společnosti Rivian má údajně stát i skutečnost, že Amazon do této firmy již investoval 700 milionů amerických dolarů, což je při aktuálním kurzu zhruba 16,5 miliardy Kč.    

Zdroj: Tech Crunch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme