Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruský trh s automobily se zotavuje. Meziročně vzrostl o 163 procent

Diskuze (121)

Ruský automobilový trh se dál zotavuje z loňského propadu. V květnu tam prodej aut meziročně vzrostl o 162,8 procenta na 72.171 vozů. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnila analytická agentura Autostat.

Loni v květnu ruský automobilový trh kvůli dopadům války na Ukrajině a následným protiruským sankcím výrazně klesl, prodalo se jen 27.500 aut.

Vloni -59 %, letos +163 %

Ruský automobilů průmysl byl silně závislý na investicích, vybavení a dílech ze zahraničí. Tvrdě ho zasáhly právě loňské sankce, prodej nových aut se tak loni propadl o 59 procent a mnoho zahraničních automobilek se z ruského trhu zcela stáhlo.

První místo mezi nejprodávanějšími vozy měla domácí Lada, která proti loňskému květnu zvýšila podíl na trhu o více než šest procentních bodů. Na celkovém prodeji se podílela 30 procenty.

Čínské automobilky využívají příležitost

V první desítce nejprodávanějších značek podle tržního podílu je šest čínských automobilek, mimo jiné Haval, Chery a Geely. Z dalších zahraničních automobilek se v první desítce umístily ještě Kia, Hyundai a Toyota.

Čínské automobilky zaplňují vakuum po západních firmách, které z Ruska odcházejí, uvedla agentura Reuters.

Video se připravuje ...

Diskuze (121)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
8. 6. 2023 10:25
Re: Re: Re: A je to tu...
Motor u Su57 je dokončen a poslední kusy už jsou vybaveny nový motorem. Tolik info co mam, i když v poslední debě info o vojenské technice rusko skoro nesděluje, jinak výroba Su57 probíhá zvýšeným tempem, protože už loni na podzim byly dokončena linka ve výrobním závodě. Do konce příštího roku maj mít 40 ks sériovek.

T90 a T72 se vyrábí údajně 15-20 ks nových měsíčně, a vedle toho další výrobní závody repasují a modernizují 35-60 ks měsíčně techniky vytažené ze skladů.

tolik info co mam.

PS: čína přes překupníky dodá ráda cokoliv, včetně západních značek a komponent. A to samé borci z Kazachstánu, turecka , indie a singapuru.
8. 6. 2023 06:33
Opäť tie ruské štatistiky...
z ríše bájok Krylova :-)
Avatar - wakantanka
7. 6. 2023 16:06
Re: Re: Když chtějí podrážet nohy USA a EU
Ale keby si nekecal, keby ich to vôbec nezaujímalo tak nepredstavia žiadny mierový plán, ani tam nepoleti MackoPú na pár dní, ani sa z mordoru nestiahnu všetky celosvetovo prítomné značky ako Lenovo, Huawei a podobne.
Avatar - wakantanka
7. 6. 2023 16:03
Re: Re: Když chtějí podrážet nohy USA a EU
Neblázni, ako vypadneš zo zemljanky? Najnovší trend je pozvanie na čaj. :)
Avatar - wakantanka
7. 6. 2023 16:02
Re: Re: Když chtějí podrážet nohy USA a EU
NKVD a KGB odpravovalo ľudí na drzovku strelou do tyla.