Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šanghaj 2011: Autosalonová galerie č.2

Diskuze (8)
Čína je už nyní jedničkou v počtu prodaných aut a Šanghaj je největším autosalonem v „Říši středu“. Jaké domácí novinky nabízí?

Díky pozvání Škoda Auto může redakce Auto.cz dopřát svým čtenářům vlastní fotografie přímo z Auto Shanghai 2011.

Jedničkou na čínském trhu je Volkswagen Lavida. Kompletně předesignovaná Bora/Jetta 4. generace je zdařile tvarovaným sedanem, byť zepředu má na evropské poměry poněkud nevýrazné tvary. Zezadu ale zaujme nápaditou hrou křivek, u vystavovaného kusu s motorem 1,4 TSI pak překvapí nakřivo připevněná cedulka s názvem modelu.

Název Bora si Volkswagen schovává pro sportovněji střižený sedan, který obzvlášť v červeném provedení skvěle naplňuje myšlenku moderního levného sedanu. Čínský Tiguan naopak hraje na luxus – má vlastní tvář a prodloužený rozvor.

SEAT právě vstupuje na čínský trh. Své modely ale zatím nebude vyrábět v Číně. S importem se však pojí povinnost platit clo, což znamená konkurenční nevýhodu.

U Mazdy nás zaujaly dva speciální modely. Mazda2 se (nejen) v Číně prodává jako sedan, Mazda8 je zase velkoprostorový vůz největší kategorie.

Největší část druhé šanghajské galerie jsme se ale rozhodli věnovat produkci čínských automobilek. Těmi nejzajímavějšími modely se budeme zabývat v samostatných článcích. Pro zatím nabízíme SUV BYD S6 a malý sedan Roewe 350.

Diskuze (8)
24. 4. 2011 22:43
Re: ......
No ty koberecky me dostaly >:-[]
21. 4. 2011 09:38
Re: ......
Co to meleš o originálu Cayane !! Seděl,nebo spíše jel jsi v takovém autě někdy vůbec??
21. 4. 2011 09:11
Re: ......
Ale chudaci co mali robit ked im akurat tieto koberceky pasovali >:D
21. 4. 2011 08:32
Re: ......
To je docela nálož, snad ještě lepší "pokoukání" jak před pár dny v první galerii.

Kopírovat i Thalii, to už chce kumšt :-)
Avatar - Vencos
20. 4. 2011 22:33
Vencos
Volkswagen Latrína, kam kráčí, ta Čína?