Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznamte se. Tato Toyota Supra pojede čtyřiadvacetihodinovku na Ringu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Japonská automobilka oficiálně představila Supru, která se tento měsíc zúčastní slavného závodu 24 hodin na Nürburgringu.

Japonská automobilka Toyota nasadí do letošní čtyřiadvacetihodinovnky na Nürburgringu dvě Supry. A v galerii si můžete prohlédnout jeden z nich. Podrobných informací zatím značka neprozradila mnoho, z prvních fotografií je ale patrné, že vyjma obrovského zadního spoileru tento závoďák svého „dárce“ rozhodně nezapře.

Neznáme ani technické změny, kterými tato Supra prošla. Víme jen to, že bude soutěžit ve třídě SP8T a utká se s vozy vybavenými přeplňovanými motory do objemu 4 litrů. Lze tedy předpokládat, že základem závoďáku bude sériově dodávaný třílitrový šestiválec, jenž nalezneme také v sérii. K drobným úpravám však zajisté dojít mohlo.

Auto vypadá prakticky stejně jako v březnu představená vize Supra GT4 Concept. Podstatně více změn se jistě odehrálo uvnitř, odkud jistě zmizí všechny nepotřebné prvky a naopak přibude závodní klec. Na čtyřiadvacetihodinový závod budou jistě uzpůsobeny také brzdy, převodovka či odpružení.

Jedna ze dvou soutěžních variant Supry dostane číslo 90. Toyota však má pro závod další želízko v ohni v podobě Lexusu LC, jenž se účastní v kategorii SP-Pro s číslem 56. Jen připomeňme, že závod startuje už 22. června.

Lexus se závodu zúčastnil i v loňském roce, rovněž s modelem LC. Závod sice dokončil, ale auto bylo čtyři hodiny opravováno v boxech. Společnost říká, že loňské zklamání je odrazovým můstkem pro letošní ročník, kde chce svou účast zpečetit setrváním ve čtyřiadvacetihodinovce až do konce. Bez komplikací.

Ještě před závodem na Nürburgringu má před sebou Toyota legendární závod 24 hodin Le Mans. Pokud se nestane nic mimořádného, vítězství by měla být formalita.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
16. 6. 2019 17:10
Re: Hey
Musíš byť pekne hnusná,keď sa musíš takto predávať. :-!