Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shaquille O’Neal má nové auto. Z obyčejného sedanu mu udělali bestii

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Známý sportovec si měl pořídit údajně již třetí Charger, který pro něj speciálně upravila společnost Forbes Performance.

Shaquille O’Neal patří k nejznámějším a nejúspěšnějším basketbalistům historie. Kromě úspěšné sportovní kariéry se však může pochlubit i podnikatelskými úspěchy, díky kterým se jeho jmění odhaduje na cca půl miliardy dolarů. Při výběru automobilu se tak rozhodně nemusí omezovat, evidentně má ale slabost pro americké výkonné klasiky.

Na svém instagramovém profilu se totiž nedávno pochlubil svým novým vozem, kterým je Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody, tedy jeden z nejvýkonnějších sériových sedanů na trhu. Jeho nový kousek ale rozhodně sériový nezůstal. Jde totiž o třetí Charger, který si O’Neal nechal upravit u společnosti Forbes Performance.

Video se připravuje ...

Nový Charger se může pochlubit novou kapotou s výrazným nasávacím otvorem, kterou navíc zdobí číslo 34, které Shaq nosil na svém dresu v Los Angeles Lakers. Úpravou prošla také maska, která dostala červeně zářící symbol SRT Hellcat Redeye. Světla dostala červené LED denní svícení a zářivě zelený „element“, který promítá zelenou grafiku na silnici před vozem.

Podběhy standardně rozšířeného Chargeru Redyey vyplňují nová kola o průměru 21 palců, která jsou vzadu širší. Úpravce také instaloval nové nástavce prahů, červené osvětlení podvozku nebo červené třmeny brzd. Vzadu vidíme výraznější spoiler a nový karbonový difuzor. Místo registrační značky je pak známý mem, který vznikl při návštěvě basketbalisty v show Hot Ones.

Již jeho třetí Charger

Úpravce Eric Forbes zveřejnil několik fotek a videí upraveného vozu i na svém instagramu, k novince ovšem nepřidal žádné bližší informace. Na jeho profilu jsme ale našli informace o starších vozech, kdy první upravený Charger pro Shaqa nabízel nejvyšší výkon 880 koní. První vůz přitom zdobila zářivě červená barva v kombinaci s dvojicí rychlých černých pruhů.

Druhý Charger, který pro známého basketbalistu stavěl, měl modrou barvu v kombinaci s černými dekory. Světla už přitom zdobilo červené LED denní svícení a výkon motoru měl být posunut na více než 900 koní.

V komentářích navíc úpravce prozradil, že kvůli Shaqově výšce 216 centimetrů bylo nutné vyrobit zakázkové uchycení sedačky řidiče, která se tak dá posunout o dalších bezmála 23 centimetrů. Jakmile tedy Shaq usedl do vozu, sedačka řidiče už se pomalu dotýkala zadního lavice. Lze tedy předpokládat, že i poslední přírůstek do sbírky nabídne pořádné stádo koní a upravenou kabinu.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

3. 8. 2023 05:36
Nevkus
Slusna gycovina... vhadne tak na ohurovanie pubertakov v ghete...
Avatar - Barrichello
2. 8. 2023 20:58
Charger je legenda
:yes: :yes: :yes: bohužel už v prosinci končí, takže od ledna jen ojetiny...
Avatar - Stejsn
2. 8. 2023 18:41
Jako jo,
vypadá dobře, ale ty svítítka jsou teda kolotočářský až hrůza.
Avatar - KANKUNEN
2. 8. 2023 10:24
A co podvozek
Tak co je uskákaný nebo autu nestačí?