Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Singer: Retro hodinky k retro poršákům

Michal Fokt
Diskuze (1)
Výrobce retro verzí automobilů Porsche k nim nyní spáchal také stylové chronografy. S vlastním kalibrem!

Ke sportovním autům neodmyslitelně patří také sportovní hodinky, bez ohledu na to, že je palubní systémy už bez problémů nahradí, stejně jako chytré telefony. Tak to prostě je a nic s ním naštěstí nelze nadělat. Alespoň prozatím. Věnuje se tomu celé odvětví průmyslu, nějaké ty sportovní chronografy má dneska v nabídce každá hodinářská firma, přičemž ty luxusní značky pochopitelně cílí na majitele drahých sportovních aut.

Tradičním hodinářům teď ale vlezl do zelí Singer. Ne, teď nebude řeč o šicích strojích, ale o známém americkém výrobci replik retro poršáků, využívajících techniku porsche současných. Singer se prý věnoval vývoji vlastního hodinářského kalibru deset let a výsledkem je strojek AgenGraphe, sestavený ze 447 dílů, vodotěsné do 100 m a rezervou chodu 60 hodin.

Je ukrytý v titanovém pouzdře o průměru 43 mm, ale především - číselník se nese v designu starých automobilových přístrojů. Hodinky Singer Track 1 vzniknou v limitované sérii 50 kusů a každý z nich vyjde na zhruba milion korun, ovšem vzhledem k tomu, že se firma rozhodla investovat do in-house calibru, určitě nebudou poslední.

Michal Fokt
Diskuze (1)
25. 6. 2022 20:11
Hodinky
Vlastně proč ne? Není to sice úplně můj styl, ale i tak se mi takové hodinky líbí. Asi bych si je ale teda nekoupil. Co se týče hodinek, tak já nedám dopustit na Tissot hodinky. To je prostě kvalita. Mám jedny z https://www.beny.cz/tissot/ které stály kolem dvaceti tisíc a ty si střežím jako oko v hlavě. I když je mi jasné, že ve světě luxusních hodinek je taková částka nic.