Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Enyaq vyrazila do pouště v Maroku. Musela tam ujet 700 kilometrů

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Škodovka vyrazila do marocké pouště se zatím jediným elektromobilem značky. Navštívila tam i největší solární elektrárnu na světě.

S elektrickým enyaqem až do písečných dun Sahary! Oficiální britský importér české značky Škoda uspořádal opravdu netradiční výlet, když pozval novináře a influencery na dvoudenní dobrodružství v Maroku. Společně vyrazili do pouště s flotilou nových elektromobilů Škoda Enyaq 85x s pohonem všech kol, aby předvedli, že i elektromobily zvládnou projet pouští při dlouhých přesunech mimo zpevněné cesty.

Pro putování drsnou marockou krajinou britské zastoupení Škodovky vybralo modernizovanou verzi zatím jediného elektromobilu značky a vydalo se na trasu dlouhou 700 kilometrů. K významným účastníkům patřila i dvojice nizozemských dobrodruhů Renske Coxová a Maarten van Pel, kteří už za sebou mají jízdu přes Saharu.

Novináři a influenceři v Maroku navštívili i unikátní elektrárnu Noor, která je největším solárním komplexem na světě. Zhruba 580 megawattů výkonu získává z kombinace 7400 fotovoltaických solárních panelů, z nichž každý je velký asi jako tenisový kurt, a sestavy parabolických zrcadel. Elektrárna tak zabírá obrovskou plochu přibližně 2500 hektarů a nabízí vysokou tepelnou setrvačnost.

Video se připravuje ...

Funguje na principu koncentrování slunečního světla a tepla na soustavu potrubí na 240 metrů vysoké věži. Potrubím proudí speciální tepelné médium na bázi oleje. Kapalina se zahřívá až na 390 stupňů Celsia, následně ohřívá vodu a mění ji v páru, která pohání soustavu turbín — ty pak pomocí elektrických generátorů vyrábějí elektřinu.

Na unikátní dobrodružství v Africe se můžete podívat v oficiálním videu i fotogalerii, která ukazuje české elektromobily v opravdu nezvyklém prostředí. A co vy? Odvážili byste se s elektromobilem opustit svou komfortní zónu?

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - apoho
23. 3. 2024 17:01
Re: Fanatismus, který bojuje proti veškerému rozumu!
ok, vím, občas má racionální závěry ale už jen pro to jeho logo u jména ....... :D
23. 3. 2024 15:54
Re: Fanatismus, který bojuje proti veškerému rozumu!
Ok, akorát, podle mě, eLzyx do té party nepatří. Není fanatik a pacient, jen uživatel a dejme tomu fanoušek, primárně Tesly. Není nikdy mimo realitu a generálně nezatracuje ICE jako peklo Mordoru.
Avatar - apoho
23. 3. 2024 15:23
Re: Fanatismus, který bojuje proti veškerému rozumu!
profesor Indra z vídeňské univerzity říká:
"Lidé nejsou hloupí a nenechají se zmást
Rakouský profesor, který se vypracoval v Německu, je podobně jako my přesvědčen, že lidé se nenechají utáhnout na vařenou nudli, proto také elektromobilitu provází tolik aktivní manipulace v její prospěch na straně jedné. A také snaha o umlčování jakýchkoli kritických pohledů na straně druhé"

Jsem rád že patřím k této skupině lidí, kteří se nenechají zmást.
A lidé jako teplý rom, elzyx, Hendly, Don Vito a další tragédi tím pádem patří do skupiny, která se nechala utáhnout na vařenou nudli a podlehli manipulaci :-[] :-[] :-[]
23. 3. 2024 11:45
Fanatismus, který bojuje proti veškerému rozumu!
https://www.autoforum.cz/…eskeremu-rozumu/
22. 3. 2024 22:46
No dobre,
a kolkokrat nabijali?