Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq Sportline: Sportovní verze dostane exkluzivně nový motor 2.0 TSI

David Bureš
Diskuze (50)
Bratr Seatu Ateca se dočkal nové verze a nově nabízeného motoru. Sportovně laděná varianta Karoq Sportline bude dostupná i s novým čtyřválcem 2.0 TSI (140 kW).

Mladoboleslavská automobilka Škoda postupně rozšiřuje nabídku svého SUV Karoq. Po tento týden představené „terénní“ variantě Karoq Scout debutuje sportovně laděný Karoq Sportline. Stejně jako dříve odhalené provedení se i Sportline světu poprvé představí na říjnovém autosalonu v Paříži.

Oproti běžným variantám se Karoq Sportline bude samozřejmě lišit svým výraznějším designem. SUV se chlubí přepracovanými nárazníky nebo exkluzivně dodávanými 18palcovými litými koly Mytikas v černé barvě. Na přání jsou k dispozici také 17palcová kola Ratikon nebo 19palcová kola Vega, oba typy v černé metalické barvě. Celek doplňuje obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie a v černé barvě, tónovaná skla a černé střešní nosiče.

Uvnitř zase najdeme černá sportovní sedadla se stříbrnými kontrastními švy, která jsou potažená trojvrstvou tkaninou Thermoflux. Ta se chlubí vyšší prodyšností, což posádka ocení hlavně v letních dnech. Multifunkční sportovní volant je potažen perforovanou černou kůží ozdobenou opět stříbrnými švy. Strop je rovněž čalouněn černou tkaninou, zatímco pedály jsou z nerezové oceli.

Karoq Sportline bude dostupný se čtyřmi motory, přičemž exkluzivně bude nabízen i s vrcholným benzinovým čtyřválcem 2.0 TSI, který bude s výkonem 140 kW nejvýkonnější jednotkou pro tento model. Spárován bude standardně s pohonem všech kol a převodovkou DSG.

Vedle toho bude k dispozici již známý čtyřválec 1.5 TSI s výkonem 110 kW, spárovaný buď s manuální nebo dvouspojkovou převodovkou ve volitelné kombinaci s pohonem všech kol. Zájemci o turbodiesel budou mít na výběr dvě výkonové verze 2.0 TDI, se 110 kW a 140 kW.

Z hlediska výbavy zaujme na přání dodávaný virtuální kokpit. V Karoqu Sportline totiž vedle čtyř stávajících variant grafik nabídne nové páté uspořádání displeje, které uprostřed zobrazí otáčkoměr a aktuální rychlost. K dispozici jsou též elektricky ovládané zadní výklopné dveře zavazadlového prostoru s funkcí tip-to-close, které se otevírají a zavírají stisknutím tlačítka nebo mírným tlakem na otevřené dveře. Na přání pak lze víko kufru otevřít „kopnutím“ nohy pod zadní nárazník.

David Bureš
Diskuze (50)
Avatar - white label
9. 8. 2018 23:36
Re: sportovni krabice
Ten bonus menší váhy (R4 2.0 vs R4 1.5) si představuješ asi tak kolik kg? ;-)
9. 8. 2018 22:50
koraq
Já nevím no mě už ty jejich modernizace vlastně spíš už ohrané nemodernizace nudí. Chce to něco pořádného a ne furt tu samou píseň...
2. 8. 2018 22:17
Proč má nejsilnější benzinový motor jen DSG?!!
Oni udělají nový nejsilnější dvolitrový benzín "Sportline" a pak to zabijí DSG! Neuvěřitelné! Šašci! 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
2. 8. 2018 22:15
Re: chybi manual
No ano, vystihl jsi to v podstatě velice správně! ;-)
Avatar - praděda7
2. 8. 2018 18:47
Re: Konečně má Karoq taky motor
Moja řeč! ;-)