Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq pojede Tour de France! Jako servisní vozidlo třech týmů

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
V sobotu se na start první etapy populárního cyklistického závodu postaví kromě jezdců také tři vozy Škoda Karoq. Menší SUV české automobilky se tak poprvé ukáže na veřejnosti.

Po 30 letech odstartuje slavná Tour de France opět v Německu, první etapa začíná u düsseldorfského výstaviště. Premiéra to nebude jen pro německé město, ale i nové SUV značky Škoda. Karoq bude servisním automobilem jihoafrického, nizozemského a belgického týmu.

Zbarvení vozu se liší v závislosti na týmu, kterému bude sloužit. Model tak během úvodní časovky můžete vidět v barvách žlutočerných, černobílých a nakonec i černobílých v kombinaci se zelenou. Karoq je oproti běžnému modelu vybaven vysílačkami, náhradními díly závodních kol a chybět samozřejmě nebude ani doprovodný kvalifikovaný personál.

Mladoboleslavská automobilka je partnerem největšího cyklistického závodu světa již 14 let. Během prestižní akce se užívá přes 250 pořadatelských, doprovodných a servisních vozů značky, které za 23 dní urazí zhruba 2,8 milionu kilometrů. Nyní bude součástí flotily také Karoq. A proč že se vůz vlastně jmenuje právě takto?

Video se připravuje ...

Spojení Škody s cyklistikou není jen běžnou marketingovou spoluprací, původ partnerství je zakořeněn hlouběji. Již před 122 lety zahájili zakladatelé firmy Laurin a Klement výrobu jízdních kol, až poté „přesedlali“ na motorová vozidla. Kromě Tour de France podporuje automobilka také Vueltu a několik dalších mezinárodních i národních cyklistických podniků.

Připomeňme, že menší sourozenec Kodiaqu dorazí na tuzemské trhy v závěru letošního roku. V roce příštím má pak rodinu SUV rozšířit třetí, nejmenší člen. Představení Karoqu ve švédském Stockholmu si můžete připomenout následujícím videem.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
1. 7. 2017 10:47
Re: Ceník
diky za info, tudy cesta asi nepovede...
Atecu bych ale stihnout moh, ta je dokonce i v manualu.
vidíš nejakej zasadni rozdil mezi 1.4tsi a 1.5tsi, nebo důvod proc nekupovat 1.4 ale 1.5, nebo naopak??
1. 7. 2017 10:37
Re: Ceník
Manuál jenom předokolka ve 37KT/17.Ono Kvasiny nestíhají a teď od pátku má celá škodovka 3 týdenní dovolenou.
1. 7. 2017 10:34
Re: Ceník
pro me ideal 1.5tsi 4x4 v manualu, ale prekousnul bych i to DSG.
manual v tyhle konfiguraci nebude?
bohuzel musim stihnout zimu, jinak nedostanem deti do skoly, tak se obavam, ze karoq vypadava ze hry, jinak to je primarne auto pro manželku na popojizdecky ...
1. 7. 2017 10:07
Re: Ceník
18.10.2017 je zahájení prodeje.Digitální přístrojovka v 1Q 2018.To samé i 2.0 TDI 140 KW 4x4 7DSG a i 1.5 TSI 110 kW 4x4 DSG.
1. 7. 2017 09:58
Re: Ceník
rikal jsem si, ze ho slibovali na konec cervna a porad nikde.
jaka bude dostupnost?
predpokladam, ze bude problém stihnout zacatek zimy.