Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq dostala masku Octavie, zatím ale pouze od grafika

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Populární mladoboleslavské SUV už je na trhu přes čtyři roky, což nevyhnutelně znamená blížící se facelift. Jak by ale mohl vypadat?

Škoda Kodiaq dorazila na trh již v roce 2016, a tak není divu, že se začíná stále častěji mluvit o jejím omlazení. Tyto spekulace pak nedávno ještě umocnily záběry maskovaného prototypu, který se v posledních dnech prohání po dálnici D11. A i když jeho příď i záď zdobí maskovací fólie, dalo se z vozu ledacos vykoukat.

Tyto drobky pak posloužily ruským grafikům z webu Kolesa k vytvoření návrhu, který celkem přesně naznačuje, jak by Kodiaq po faceliftu mohl vypadat. Pojďme se na to tedy podívat.

Příď vozu dostala strmější tvary, což lze přisuzovat použití nového nárazníku v kombinaci s nově tvarovanou šestiúhelníkovou maskou chladiče, inspirovanou čtvrtou generací modelu Octavia, která vozu opravdu sluší. Na masku chladiče navazují nové tvarované světlomety, které působí podstatně kompaktněji.

Video se připravuje ...

Grafik sice lehce poupravil i linky na předním nárazníku, mlhovky a spodní mřížky nárazníku však nechal téměř nedotčené – u skutečného vozu ale čekáme úpravy i v těchto místech. Vzhledem k rozsahu maskování prototypů se dá navíc očekávat, že by se mohly měnit i drobnosti v oblasti blatníků a kapoty.

V zadní části můžeme vidět přepracované LED svítilny s novou grafikou, které spojuje výrazná chromovaná lišta. Po vzoru nové Octavie by navíc Kodiaq mohl získat i dynamické směrovky, které se stávají stále populárnějšími. Spodní část nárazníku pak opět zůstala bez výraznějších změn, což by ale pro produkční vůz nemuselo platit.

Další zajímavé novinky, které však už designér nezpracoval, by se ale mohly objevit v interiéru. Kodiaq by mohl po vzoru Octavie dostat dvouramenný volant, nový infotainment systém a upravenou nabídku výbavových stupňů a příplatkových doplňků. Změny pod kapotou pak nejspíš nebudou oproti současné nabídce příliš výrazné.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

11. 12. 2020 20:22
Re: nic moc
Ctyr oko bylo aspon zajimavy a neokoukany. Tohle je uplne bez napadu. Takovej nezajimavej instantni eurodesign.
Avatar - Emel
11. 12. 2020 14:37
Re: nic moc
Hmm... to u mě nepochodíš, mně se nelíbilo čtyřočko, čtyřka se mi líbí. Ideálně v těch lepších verzích, ale i základ je ok.
Z některých úhlů naživo to není úplně ono, jako by byl ten čumák moc velkej a moc nízko... to mě trošku ruší. Ale slušná dvojka to je určitě.
11. 12. 2020 12:24
Re: nic moc
Když ona je nová Oktávka ale to samý. Zepředu nezajímavej designově zastaralej a vyčpělej hnus. To nemůže mít to auto trochu zajímavý kukuč?
Avatar - Emel
11. 12. 2020 12:11
Re: nic moc
Pro jistotu - je to vize grafika.
Avatar - Avanti
11. 12. 2020 11:30
Re: nic moc
A to ešte nevieš, že to pôjde takto naprieč celým modelovým radom :-[]