Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti jako hot SUV? Tahle má motor z Octavie RS a 379 koní. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Škoda Yeti má spoustu dobrých vlastností, ale v žádném sériovém provedení nejde o vyloženě rychlé auto. I to má řešení.

Řešením samozřejmě mohou být různé úpravy, které z Yetiho dokážou udělat podstatně svižnější stroj. Jasně, u kompaktního SUV jsou podle nás důležitější věci než výkon, přesto evidentně existují lidí, kteří v této škodovce vidí větší potenciál.

Příkladem budiž Yeti, který je aktuálně na prodej v Německu. Jde o auto z roku 2011, tedy s charakteristickou předfaceliftovou tváří, z něhož současný majitel udělal vůz, o němž mluví jako o "okruhovém náčiní".

Největší změnu představuje výměna motoru. Bohužel nevíme, jaká jednotka tento kousek poháněla původně, aktuálně se však pod přední kapotou ukrývá bohatě upravený motor ze Škody Octavia RS.

Jde o turbodmychadlem přeplňovaný zážehový dvoulitr, který po všech modifikacích podle prodejce poskytuje maximální výkon 279 kW (379 koní). Spojený je s manuální převodovkou a pohonem všech kol.

Jak upravený Yeti zrychluje z klidu na stovku, bohužel nevíme, majitel zmiňuje jen schopnost rozjet se až na 260 km/h.

Video se připravuje ...

Kromě samotného výkonu se tvůrce ovšem zaměřil také na brzdy a podvozek. Podvozek KW Clubsport přiblížil karoserii auta povrchu pod koly, brzdová soustava využívá 6pístkovými třmeny Porsche vpředu a za zmínku stojí i 19palcová kola obutá do pneumatik o rozměru 255/35.

Uvnitř najdeme nové kožené sedačky Recaro s vyhříváním nebo navigační systém Kenwood s integrovanou couvací kamerou. A cena? Neobvyklý Yeti je k mání za 20.500 eur, což je v přepočtu asi 505 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme