Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti ve Frankfurtu: První dojmy a video

Aleš Jungmann
Diskuze (22)
Škoda Yeti má novou tvář a navíc si ji můžete pořídit i bez „drsných“ plastů. Jak vypadá na živo?

Yeti se už na svět dívá stejnýma očima jako jeho bratříčci: hranaté světlomety s čirou optikou a charakteristickým LED proužkem auto opticky rozšiřují, navíc díky absenci oddělených mlhovek získal Yeti zase trochu mladistvého šmrncu. Nová tvář Yetimu sluší. Změny se odehrály také na zádi, kde taktéž najdeme do tvaru písmene C tvarované LED. Příjemným bonusem je nabídka parkovací kamery, umístěné uprostřed vozu vedle tlačítka pro otevírání pátých dveří.

Na stánku automobilky Škoda, který najdete ve výstavní hale číslo 3, si můžete prohlédnout i obě dvě designové linie: outdoorovou, která v podstatě navazuje na předchozí vzhled Yetiho, a městskou. Ta je určena zákazníkům, kteří oplastování nechtějí nebo se jim zkrátka nelíbí a navíc vědí, že s autem žádné velké výlety mimo zpevněné cesty nechystají. Na první pohled je absence tmavých plastů na Yetim trochu zvláštní, po krátkém „zvyknutí si“ se mi ale bíle lakovaný Yeti začíná docela líbit. Takový městský švihák, proč ne. Asi to ale bude chtít větší kola.

Změny proběhly i v interiéru, pozornost upoutá především nový volant a řadicí páka podobná té v Octavii a Rapidu. Řadicí páka mi tedy žádný pocit nenavodila (což je asi dobře...), zástavbu nového volantu, známého z Octavie, však musím hodnotit kladně. Dobře se drží, má přiměřenou tloušťku a tlačítka jsou na něm rozmístěna logicky a přehledně.

Technickou novinkou je příchod spojky Haldex páté generace, která se stará o pohon všech kol už v Octavii Combi 4x4. Dále se rozšiřuje nabídka motorů – po loňské novince 1.4 TSI/90 kW s převodovkou DSG se samočinného řazení dočká i 1.8 TSI 4x4, který dostane nové naladění na 112 kW. DSG je tedy po faceliftu dostupné s každým z nabízených zážehových motorů.

Video se připravuje ...

Aleš Jungmann
Diskuze (22)
Avatar - Iv8
12. 9. 2013 11:00
Re: Boleslavský quasimodo
Máš pravdu, já jsem měl na mysli to, že nemůže v rámci koncernu dělat zázraky a být lepší/pohlednější než mateřská (VW) značka. Jako nakonec celá Škoda.
12. 9. 2013 10:44
Re: Boleslavský quasimodo
A teď je tu otázka. Jaký designér dobrý opravdu je?

Ten, co dostane volnou ruku a může tvořit na co si jen pomyslí?

Nebo ten, který dostane limity v podobě historického odkazu značky, jejího místa na trhu či směřování na jistou sortu zákazníků, a musí z takto sešněrovaného zadání vytvořit něco, co bude mít nějaký úspěch?
Avatar - Iv8
12. 9. 2013 09:55
Re: Boleslavský quasimodo
Kabaň je určitě dobrý (za 3) designér, ale také dělá jen to, co je mu jeho nadřízenými zadáno/dovoleno/nařízeno a nakonec odsouhlaseno.
12. 9. 2013 09:25
Re: Boleslavský quasimodo
To samé pořád píšeš pod každý článek o novém Yetim.

Mi se to taky nijak extra nelíbí, ale počkám na osobní setkání.
Nevěřím tomu, že by Kabaň byl schopen zmrvit proporčně vynikající auto.
12. 9. 2013 08:25
Re: Boleslavský quasimodo
:yes: