Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Honda HR-V zachycena při testech

Michal Fokt
Diskuze (2)
Malé SUV od Hondy prochází finálními jízdními zkouškami před uvedením na evropský trh. V Alpách neuniklo objektivu kamery při testech brzd.

Honda patřila k průkopníkům kategorie malých SUV, ale její stylové "Joy Machine" HR-V skončilo v půlce minulé dekády bez nástupce. Ten přichází až nyní, se zcela novým designem i technikou, aby si ukousl díl ve stále populárnějším segmentu.

Debut Hondy HR-V, což nebude nic jiného, než lehce modifikovaný Vezel pro japonský trh, se očekává v říjnu v Paříži se zahájením prodeje v polovině příštího roku. Japonci, dost možná kvůli velmi konkurenčnímu prostředí v této třídě, informace přísně tají, nicméně lze očekávat, že dostaneme HR-V s turbodieselem 1.6 i-DTEC Earth Dreams, která má v Civicu a CR-V výkon 88 kW a točivý moment 300 N.m, benzinovou atmosférickou patnáctistovkou i-VTEC Earth Dreams s 96 kW a 155 N.m a hybridem 1.5 SH i-DCD s 97 kW a 156 N.m benzinového motoru a elektromotoru s parametry 22 kW a 160 N.m.

Spekuluje se také o přeplňovaném benziňáku 1.5 VTEC Turbo, jenž by měl obohatit nabídku později. Kromě svěžího designu má HR-V lákat zákazníky na variabilitu, kterou zajistí zadní sedadla Magic Seats, použitá i v Jazzu a Civicu, velikostí bude HR-V přibližně na půl cesty mezi Nissany Juke a Qashqai.

Michal Fokt
Diskuze (2)
16. 8. 2014 11:46
Re: hr-v
Vezel jako takový nevypadá špatně a tahle auta teď v Evropě celkem frčí. Motory má Honda dobré, stačí v podstatě jen ten 1,6 diesel jako příklad... Pokud to nezmrší příliš dlouhým odkládáním uvedení na trh a nesmyslnou cenou, mohli by se s tímto modelem trochu zvednout.
A nádavkem by to mohl být nejrychlejší crossover na Ringu >:D
Avatar - TeeJay
16. 8. 2014 08:32
hr-v
Vypadá dobře. Vypadá dobře když stojí a ještě lépe, když jede. Nebude to sice taková individualita, jako Juke, ale řekl bych, že dokáže zaujmout, už se na něj těším. Opravdu doufám, že to turbo 1.5 není jen fáma, s atmosférou to asi moc nepojede.