Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Premiéra nového Nissanu Micra se blíží

David Bureš
Diskuze (1)
Prototypy páté generace Nissanu Micra už zamířily na silnice a postupně ztrácejí kamufláž. Odhalení vozu se blíží.

Aktuální Nissan Micra si i kvůli svému prapodivnému vzhledu příliš fanoušků nenašla, a tak se malý hatchback v nastupující generaci výrazně změní. Pátou generaci micry bychom měli poprvé spatřit na podzimním autosalonu v Paříži.

Novinka radikálně změní svoji podobu. Kulaté křivky snažící se o roztomilou vizáž budou nahrazeny ostřejšími tvary, které navážou na loni představený koncept sway. Dominantou přídě bude maska chladiče ve tvaru písmena V, která malý hatchback opticky spojí s ostatními nissany.

Základem micry se má stát koncernová platforma CMF ve verzi pro malá auta, kterou použije i třeba příští generace juku. Nabídka motorů má čítat tříválce a čtyřválce. Oproti současnému, jen 3.825 mm dlouhému vozu pak nová generace lehce povyroste, díky čemuž bude kabina prostornější.

Změnou bude i místo výroby. Zatímco aktuální micra se na starý kontinent dováží z Indie, nástupce se opět bude opět vyrábět přímo v Evropě. O výrobu se v rámci alianční spolupráce s Renaultem postará továrna Flins nedaleko Paříže patřící francouzské automobilce.

Hlavním cílem úprav je nalákat více evropských zákazníků. Zatímco druhá generace se stala evropským Autem roku 1993 (jako první japonský model v historii), ta čtvrtá nezaujala a její výsledky zůstaly za očekáváním Nissanu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
17. 7. 2016 08:23
ano
výrazný posun, ikdyž tak hrozná ta čtvrtá generace není jak autoblesk píše ;-)