Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong LIV-1 Concept kompletně odhaluje svůj exteriér

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Jihokorejská automobilka SsangYong chrlí jeden koncept za druhým a pro autosalon v Soulu si připravila studii, která má představovat plnohodnotný luxusní model.

SsangYong LIV-1 Concept je pokračováním série studií z posledních dvou let a předvádí s jakou rychlostí umí korejská automobilka představovat své koncepty. Začátkem března měla totiž v Ženevě premiéru studie SIV-1, která navazovala na sérii XIV z let 2011-2012. Oranžový XIV-1 se sebevražednými dveřmi se objevil na poslední IAA ve Frankfurtu, polokabriolet XIV-2 měl premiéru loni v Ženevě a hybridní e-XIV pro změnu v Paříži.

Označení LIV-1 nejnovějšího výtvoru designérů značky SsangYong je zkratkou pro pojmenování Limitless Interface Vehicle, které má nabídnout neomezený vysoký výkon a hodnotu velkého luxusního SUV. Automobilka vstávající z mrtvých se tedy snaží přesvědčit svět je schopna nabídnout světu plnohodnotné SUV vybavené nejmodernější technikou.

Pětidveřové SUV se drží nejnovějšího stylistického směru značky, známého jako Robust Aesthetics a má karoserii dlouhou 4,87 m, širokou 1,95 m, vysokou 1,85 m a rozvor náprav 2,84 m. exteriér konceptu nepřináší žádné extrémní výstřelky a sází na osvědčené prvky v podobě zvýrazněných blatníků a masivně působících nárazníků.

Interiér má nabízet dostatek prostoru až sedmi cestujícím usazeným ve třech řadách sedadel a zároveň vynikat vysokou variabilitou. Součástí výbavy mají být všechny moderní vymoženosti včetně přehrávání hudby ve formátu MP3, navigace, bezdrátového připojení chytrých telefonů a tabletů. Ve voze je celkem pět displejů. Hlavní je dotykový desetipalcový monitor ve středu palubní desky a doplňuje jej čtveřice sedmipalcových obrazovek v opěrkách hlav.

Součástí výbavy konceptů má být i bohatá nabídka bezpečnostních systémů, mezi nimiž nechybí sledování slepého úhlu nebo systémy, které mají aktivně zabránit kolizi. Smart Link je označení pro systém, který má využívat nanotechnologie k odmrazování oken.

SsangYong v Soulu vystaví celkem 19 aut, mimo jiné i model Chairman W Summit, informací, které koncepty z poslední doby automobilka uvede do výroby se ale nejspíš ani v jihokorejské metropoli nedočkáme.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - WinDiesel
29. 3. 2013 14:05
Re: range?
Lepší než vyrábět příliš ssangyongovitý design.
29. 3. 2013 12:34
range?
tak sa mi zdá, že sa chlapci kórejskí snažia tým dizajnom napodobniť range rover...