Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru a Hoonigan odhalují nový Gymkhana speciál pro Travise Pastranu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nejnovějším Gymkhana speciálem bude upravené Subaru GL s výkonem okolo 900 koní.

Americké zastoupení automobilky Subaru se včera pochlubilo snímkem poodhaleného tajemného vozu, na jehož stavbě se vedle Subru Motorsports USA měli podílet také Hoonigan. Bylo tedy jasné, že se máme na co těšit.

Několik hodin po zveřejnění první ukázky pak Subaru přineslo snímky kompletně odhaleného vozu, kterým je výrazně upravený kombík Subaru GL Wagon z roku 1983, postavený jako Gymkhana speciál pro Travise Pastranu.

Retro-hranaté tvary vozu přitom skvěle ladí s agresivním body-kitem, který přinesl například vytažené blatníky a nástavce prahů, nové nárazníky, upravenou kapotu a decentní křídlo, které zajímavě ladí se střešními nosiči. V podbězích jsou zlatá kola, obutá do pneumatik Yokohama. Vše pak završuje speciální polep.

Pod kapotou dobového Subaru GL Wagon býval uložen 1,8litrový zážehový čtyřválec o výkonu 53 kW (72 k) s nejvyšším točivým momentem 127 Nm, speciál určený pro novou Gymkhanu ale jistě dostal zcela novou pohonnou jednotku, jejíž detaily ale zatím neznáme.

V posledním videu zveřejněném na YouTube kanálu Hoonigan, nesoucím titulek „What’s happening at Hooligan?“, ovšem zazněla informace, že nový vůz bude mít výkon okolo 900 koní. Pastrana pak naznačil, že až se s vozem dostane do vzduchu, bude vypadat jako letící cihla. Hranatá karoserie mu ale umožní mít lepší přehled o vzdálenosti vozu od překážek na trati.

Na bližší informace k novému vozu si nejspíš ještě budeme muset počkat, už teď je ale zřejmé, že půjde opět o velmi zajímavý stroj. Více než desetinásobný výkon v kombinaci s lehkou váhou, která se už u produkčního vozu (tedy před úpravami a odlehčením) pohybovala okolo tuny, zní jako recept na skvělou podívanou.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme