Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supra ji nezařízne. Druhá generace Toyoty GT86 dostala od vedení zelenou

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Nástupce malého sportovního kupé od Toyoty skutečně vznikne. A vývojovým partnerem se nejspíš opět stane Subaru.

Představení nové generace Toyoty Supra vyvolalo otázky kolem budoucnosti menšího sportovního modelu GT86. Někteří dokonce tvrdili, že základní verze Supry se stane nepřímým nástupcem a menší sporťák zcela zanikne. Nic takového se ale nestane. Další generace čtyřmístného GT86 dostala od vedení japonské automobilky zelenou!

„Supra není náhradníkem za toto auto. Oba modely jsou určeny různým zákazníkům, jsou to odlišné vozy. Bezpečně si umíme představit situaci, kdy se prodávají vedle sebe,“ potěšil fanoušky Matt Harrison, evropský šéf marketingu Toyoty, jenž zároveň přímo potvrdil, že pokračovatel GT86 vznikne.

První generace spatřila světlo světa v roce 2011 a jak jistě víte, je dvojčetem Subaru BRZ. S dalším japonským sporťákem sdílí pohonnou jednotku a převodovku a Harrison naznačil, že u tohoto partnerství nejspíše zůstane i pro druhé vydání. Pro Toyotu není spolupráce na sporťákuničím novým. Právě díky tomu byla stvořena také nové Supra, jež vznikala souběžně s BMW Z4.

Fanoušci sportovních Toyot mají velké štěstí, že šéf společnosti Akio Toyoda je příznivcem sporťáků. Podle něj jsou tyto vozy pro automobilku klíčové a nechal se slyšet, že v budoucnu chce představit celou řadu výkonných modelů vrcholících řadou GR Sport.

A role GT86 v hierarchii automobilky je prý nezpochybnitelná. „Není to jen o globálních prodejích. Je to o vzrušení a emocích, které tohle auto vzbuzuje a nabízí,“ dodává Harrison.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

22. 3. 2019 22:16
Re: Opravdu?
Nevim jestli jsou stejne ladene, ale mechanicky stejne urcite :)
Avatar - Beefcake
22. 3. 2019 21:41
Re: Opravdu?
Fakt myslis, ze podvozok a elektroniku maju ladene rovnako ?
Avatar - CHerokee
22. 3. 2019 20:05
Dobrá zpráva
To je opravdu dobře. Chce to silnější motor nebo nižší cenu a ono se to začne prodávat...
22. 3. 2019 18:57
Opravdu?
"S dalším japonským sporťákem sdílí pohonnou jednotku a převodovku" Opravdu pouze pohonnou jednotku a prevodovku? Mne tedy prijdou one auta temer stejna.