Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Jimny se dočkalo přestavby na kompaktní pick-up

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Zatímco v Evropě to nemá nový Jimny kvůli emisím lehké, na druhém konci světa se dočkal i oficiální přestavby na kompaktní terénní pick-up.

Suzuki Jimny je úžasný malý teréňák, který láká zákazníky na svůj roztomilý design, jednoduchou techniku i skvělé vlastnosti v terénu. Jedinou jeho slabou stránkou, tedy pokud nepočítáme pro EU příliš vysoké emise, je praktičnost. Jenže tenhle problém rozhodně není neřešitelný.

Jak totiž upozornili naši novozélandští kolegové z Drive.co.nz, jedno z místních dealerství přestavělo nové Suzuki Jimny na kompaktní pick-up, který dokonce nabízí s oficiální zárukou.

Samotná konverze na pick-up by přitom vzhledem k rámové konstrukci neměla být nikterak náročná. Technikům v podstatě stačilo uříznout kabinu za předními sedadly a nahradit ji malou korbou, která je vybavena sklopnými bočnicemi. Zadní část kabiny dostala velké okno, které zvenčí chrání kovová síť. Zbytek je pak očalouněn kobercem, který elegantně navazuje na zbytek kabiny.

Užitkový Jimny je nabízen pouze v jediné variantě, která vychází ze základního modelu Jimny JX. Namísto LED světlometů se tak zákazník musí spokojit s halogeny a v podbězích jsou obyčejné černé ocelové disky.

Interiér základní verze nabídne pouze manuální klimatizaci, jednoduchý volant bez koženého čalounění (ovšem stále s tlačítky) a infotainment s dotykovou obrazovkou nahradilo rádio s podporou bluetooth.

Pod kapotou je k dispozici jediná motorizace - atmosférický 1,5 litrový čtyřválec o výkonu 75 kW s točivým momentem 130 N.m, který je spojen výhradně s manuální pětistupňovou převodovkou a samozřejmě nechybí pohon všech kol. Výkon to sice není oslnivý, ovšem malému a lehkému Jimnymu to bohatě stačí – zvlášť v kombinaci s redukční převodovkou.

Malý Jimny pick-up startuje s cenovkou těsně pod hranicí 38.000 novozélandských dolarů, což je asi 542.000 Kč. Oproti standardnímu Jimnymu si tak zákazníci připlatí zhruba 12.000 novozélandských dolarů, tedy nějakých 171.000 Kč, což není zrovna málo.

Cenově se tak Jimny pick-up dostává na úroveň výrazně větších konkurentů, ovšem pro některé zákazníky to mohou být právě jeho kompaktní rozměry, které jim ospravedlní tuto investici.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

17. 3. 2020 21:23
Boží!
Tohle bych chtěl potřebovat, abych si to mohl koupit. :D :yes:
Avatar - speedfred
16. 3. 2020 20:43
Re: Tak to je pecka
Aha tak to pardón. 4x4 mi ušla.
16. 3. 2020 19:37
Re: Tak to je pecka
Doblo ale není 4x4, kdežto Jimny je 😉
Avatar - speedfred
16. 3. 2020 17:20
Re: Tak to je pecka
napr. Doblo Work Up máme. Chcel som Daciu a není, tej je asi škoda.
16. 3. 2020 17:16
Pickup nevidím
Žádný pickup nevidím, Jen obyčejnou přestavbu na valník. Na auto serveru byste mohli vědět co je co.