Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Světové auto roku 2015: Mezi finalisty nechybí Cactus či Passat

Ondřej Chamilla
Diskuze (147)
Odborná porota složená z automobilových novinářů z celého světa bude podobně jako každý rok vyhlašovat anketu Světové auto roku, nyní pro rok 2015. Právě byl zveřejněn seznam deseti finalistů.

Pokud vás zajímá, které vozy mají možnost získat titul World car of the year 2015, tedy Světové auto roku 2015, pak my již známe seznam deseti finalistů. Žádná automobilka letos nemá dva zástupce v tomto výběru, navíc jsou zde vozy z celého světa.

Pokud vezmeme v potaz abecední pořadí, pak kandidáty na tento titul je první MPV značky, BMW 2 Active Tourer, zajímavý vůz Citroën C4 Cactus, sportovní legenda Ford Mustang, luxusní Hyundai Genesis, americko-italský Jeep Renegade, konkurent Škody Fabia, Mazda 2, zástupce luxusní střední třídy, Mercedes-Benz C, pětidveřový hatchback Mini 5 door, crossover Nissan Qashqai a posledním z desítky je stálice mezi německými vozy Volkswagen Passat.

Finalisté ankety World car of the year 2015
BMW 2 Active Tourer
Citroën C4 Cactus
Ford Mustang
Hyundai Genesis
Jeep Renegade
Mazda 2
Mercedes-Benz C
Mini 5 door
Nissan Qashqai
Volkswagen Passat

V této anketě WCOTY, která se pořádá od roku 2005, existují ještě další podkategorie, přičemž jednou z nich je Luxusní auto roku. Zde najedete dvě BMW, i8 a X6, dva Cadillacy, konkrétně ATS Coupe a Escalade, stejně jako Lexusy RC a NX. Vše doplňuje Kia K900, Mercedes-Benz S, Lincoln MKC a Range Rover Autobiography.

Finalisté ankety World luxury car of the year 2015
BMW i8
BMW X6
Cadillac ATS Coupe
Cadillac Escalade
Kia K900
Lexus NX
Lexus RC
Lincoln MKC
Mercedes-Benz S
Range Rover Autobiography LWB

Další zajímavou podkategorií je Světové sportovní auto roku, kde jde zejména o chování vozu na silnici. Zde najdete hned trojici vozů Audi, modely S1, S3 a TT/TTS. Následuje je Bentely Continental GT Speed, BMW M3/M4, Corvette Z06, Dodge Challenger SRT Hellcat, Jaguar F-Type R Coupe, Lexus RC-F či Mercedes-Benz AMG GT.

Finalisté ankety World performance car of the year 2015
Audi S1
Audi S3
Audi TT/TTS
Bentley Continental GT Speed
BMW M3/M4
Corvette Z06
Dodge Challenger SRT Hellcat
Jaguar F-Type R
Lexus RC-F
Mercedes-Benz AMG GT

Porota bude nyní tyto automobily hodnotit znovu, a to v rámci příprav na finálové hlasování. Každé z aut bude ohodnoceno na základě hodnoty, bezpečnosti, ekologičnosti, přitažlivosti a významu. Výsledky ankety se dozvíme začátkem března na autosalonu v Ženevě.

Ondřej Chamilla
Diskuze (147)
12. 2. 2015 11:03
Re: Fabia
A jak myslíš že se Luboš dostal do parlamentu? Za orálek. ;-)
Avatar - Egi
12. 2. 2015 09:32
Re: Takže si to shrňme
Proboha? Já někde píšu něco o Škodovkách? Vlastně ano, nejprve píši, že nová Fabia je mr...kev a pak že Superb je klumpr >:D Chce to nejprve číst a pak teprve něco psát. A ještě prosím neškatulkovat. To, že se mi nelíbí nějaká auta neznamená, že automaticky miluji jiná ;-)
Avatar - Ozzman
12. 2. 2015 09:27
Re: Jediné co mě zaujalo je Mustang
Nevznikne? Ja si teda matně pamatuji, že vznikne... ale možná to mělo příplatkovou podlahu....
Avatar - volvo s60
12. 2. 2015 09:27
Re: Takže si to shrňme
Takže jediné možné a nejlepší auto jsou bezkonkurenčně jen Škodovky!??? Bezpochyby tomu také nasvědčují všechny zdejší srovnávací testy, kde vždy Škodovka zvítězí z důvodu neskutečné velikého kufru, který je vždy nejdůležitější veličinou hodnocení! Bohužel Svět je již poněkud dál a hodnotí auto podle toho co ho dělá právě autem! Na rozdíl od nesmyslné velikosti kufru hodnotí použitou techniku, motory, podvozky, jízdní vlastnosti, bezpečnost a další technické údaje! Prostě a jasně auto nedělá kufr!!! Je čas se už konečně probudit a přestat si stále mazat med kolem huby!!!
Avatar - Ozzman
12. 2. 2015 09:10
Re: Překvapení!?
Sice nevím o cem se hádate a proc, ale papíry z menzy mam doma možná nekde taky, Teda spis do menzy. Bohužel sem tam moc nechodil, protoze tam vařili hnusne :-) Dnes už to maj ale elektronicky na cipovce;) Jossalito tam chodi na oběd?No a? Třeba našel nějakou, kde se to da žrat:)))