Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra a Buggyra pokračují ve spolupráci. A nejde pouze o Dakar

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Společnosti Tatra Trucks a.s. a Buggyra Racing v těchto dnech podepsaly novou dvouletou smlouvu o spolupráci.

Nová smlouva o spolupráci znamená pokračování úspěšného projektu, který v minulosti přinesl týmu Tatra Buggyra Racing etapová vítězství i průběžná vítězství v nejprestižnějších a nejnáročnějších dálkových závodech světa, jako je Rallye Dakar nebo Silk Way Rallye.

Právě v minulosti dosažené úspěchy přitom sehrály v uzavření nové spolupráce svou roli, jak naznačil týmový manažer Buggyra Racing Jan Kalivoda. „Po vyhodnocení posledního kontraktu jsme se shodli, že obě strany mají zájem dále pokračovat,“ cituje Kalivodu tisková zpráva Tatry.

Spolupráce by přitom měla být vzájemně přínosná, jak dodal Kalivoda. „Na jedné straně značka, kterou celosvětově proslavil nejen Dakar, na straně druhé flexibilní firma s globální působnosti, která je schopna reagovat prakticky na jakékoli technologické výzvy."

Na to reagoval Ing. Pavel Lazar, ředitel a předseda představenstva Tatra Trucks a.s., který ocenil přínos poznatků a zkušeností ze závodů při dalším vývoji nových strojů. „Technické poznatky z náročných dakarských závodů jsou pro nás důležitým zdrojem informací pro budoucí vývoj, proto jsme rádi, že spolupráce s TATRA Buggyra Racing pokračuje i nadále a vzájemné spolupráce si velmi vážíme."

Jan Kalivoda navíc prozradil něco málo k přípravám na příští ročník závodu Rallye Dakar 2021, který bude podle jeho očekávání nesmírně náročný nejen po technické, ale i organizační stránce. Buggyra však pokračuje podle plánu a na příští Dakar chystá dva kamiony jasným cílem – umístit se v elitní desítce.

Martin Koloc, majitel týmu Buggyra Racing, ovšem o nové smlouvě nepochyboval. O tom ostatně vypovídá i osazení dakarského speciálu automatickou převodovkou ještě dlouho před podepsáním nové smlouvy. „Začali jsme na tom dělat v lednu po konci Dakaru, do vývoje jsme investovali nemalé zdroje ještě před novým kontraktem.“ Kromě toho se ale pracovalo i na lepším rozložení hmotnost a dalším vytěžování plného potenciálu Phoenixe.

Koloc také dodal, že spolupráce mezi Tatrou a Buggyrou není pouze o Dakaru. Ve hře by totiž měly být i další společné vývojové programy, jejichž výsledky by se měly dostavit v co nejbližší budoucnosti.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme