Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks zve na Dny NATO 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

 Kopřivnická automobilka představí na Dnech NATO nejnovější vojenskou i speciální techniku.

Tatra Trucks patří k tradičním účastníkům a spolu s firmami holdingu Czechoslovak Group patří mezi speciální partnery jedné z největších bezpečnostních přehlídek v Evropě, jíž jsou Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády České republiky, které se letos uskuteční o víkendu 21. a 22. září na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě Mošnově. Vedle Tatra Trucks se zde letos představí i společnosti Excalibur Army, Tatra Defence Vehicle, Eldis  Pardubice, Retia a European Air Services.

Kopřivnická automobilka bude vystavovat nejnovější provedení vojenského nákladního automobilu Tatra Tactic 4x4, který se v Česku poprvé představil na květnovém veletrhu IDET 2019. Dále budou k vidění vojenské speciály Tatra Force v provedení podvozku 4x4 a 6x6, Tatra Phoenix 8x8 a pancéřovaný hasičský speciál Tatra Force 8x8 nazývaný Titan. Nebude chybět ani Tomáš Tomeček a jeho soutěžní Tatra 815, s níž úspěšně reprezentuje Česko v afrických dálkových soutěžích.

Excalibur Army na Dny NATO přiveze obrněný vůz Patriot II 4x4, který měl rovněž premiéru na letošní výstavě IDET, kde získal i prestižní ocenění Zlatý IDET. Dále představí i speciální mostní automobil AM-50 EX a další novinku, odtahové a vyprošťovací vozidlo TREVA-15, obě postavené na podvozcích Tatra. Zajímavými exponáty budou nová vozidla Pandur II CZ ve speciální velitelské a spojovací verzi společně s polním velitelským stanovištěm vyvinuté a vyrobené v podniku Tatra Defence Vehicle pro Armádu České republiky.

Společnost Retia bude na letošních Dnech NATO vystavovat novinku v podobě prvního českého 3D radaru ReGUARD. Dále bude k vidění speciální přenosný radar ReTWis 5, který umožňuje detekci živých osob za pevnými nekovovými překážkami. Další pardubická společnost Eldis bude prezentovat své portfolio aktivních radarů a systémů, které jsou určeny pro řízení letového provozu a provozu na letištích.

Společnost European Air Services, patřící rovněž do holdingu Czechoslovak Group, do výčtu vystavovaných exponátů přispěje vrtulníky MD-500E, Bell 206 a AS-355N, které podnik využívá k výcviku pilotů svých zákazníků. Návštěvníci Dnů NATO budou mít možnost se na jejich palubě svézt v rámci vyhlídkových letů pro veřejnost.

Během hlavního programu dvoudenní akce se divákům představí těžká vojenská, policejní i záchranářská technika, budou moci vidět i dynamické ukázky výcviku speciálních jednotek, letecké techniky nebo demonstraci výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Jako součást akce se v rámci doprovodného programu konají také různé konference, besedy, filmové projekce a semináře.

Zdroj: Tatra Trucks a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme