Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla a detaily o evropské továrně. V Německu vyrobí až 500.000 elektroaut ročně

David Bureš
Diskuze (34)

Chystaný závod Tesly nedaleko Berlína by se mohl stát největší továrnou na elektromobily v Evropě. Produkci zahájí v létě 2021.

Výrobu elektromobilů chystají v příštích letech navýšit mnohé automobilky, jedna je přesto o krok napřed, americký specialista na elektropohon, Tesla Motors. Trápily jí sice problémy, přesto má pořád velkolepé plány i do budoucna. Ve velkém chce rozjet výrobu i v Evropě, a to v nově vybudovaném závodě nedaleko německého Berlína. Firma o něm postupně odhaluje detaily.

Nejnověji vyšlo najevo, že Tesla chce v novém závodě Grünheide nedaleko Berlína do budoucna vyrábět až 500.000 elektromobilů ročně. To by z něj vytvořilo největší závod na výrobu elektrovozů v Evropě. Získat tento titul měla dosud ambice továrna Volkswagenu ve Cvikově, která je projektovaná až na produkci 330.000 elektromobilů za rok.

Výroba v novém německém závodě Tesly by podle současných plánů měla být zahájena v červenci 2021. Postupně by práce měly být zahájeny v lisovně, slévárně, karosárně, lakovně, výrobě sedadel, plastů, baterií i hnacích ústrojí a na montážní lince.

Továrna má zprvu zaměstnávat více než 3.000 lidí, postupně by ale mohla její pracovní síla narůst až na 8.000 osob. Firma přitom již zahájila nábor zaměstnanců, zveřejnila inzeráty hledající vedoucí výroby, projektové manažery výroby nebo strojní inženýry. V příštích letech navíc Tesla chce v Berlíně založit také designérské a inženýrské centrum, které by pomohlo s vývojem dalších automobilů.

Nedaleko Berlína chce Tesla zpočátku vyrábět Model 3 a Model Y, tedy do budoucna nejprodávanější vozy značky. Postupně by je ale mohly doplnit také další vozy.

Tesla aktuálně vyrábí své automobily v americkém závodě ve Fremontu v Kalifornii. Na konci loňského roku pak byl spuštěn nový závod v Šanghaji, který má na starosti produkci aut pro čínský trh. Závěrečná montáž modelů pro Evropu pak probíhá v holandském Tilburgu.

David Bureš
Diskuze (34)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
13. 1. 2020 08:11
Re: Čo si El Risitas myslí o Tesle?
Elektrikář tě naučil dávat sem odkazy?
No, tak jo, když to potřebuješ zdůrazňovat :D :D :D
Avatar - Jerry.Gunman
13. 1. 2020 08:09
Re: Tesla shorteři
"Drahý" Done Víto,
Ano, ty představuješ typického zástupce mainstreamu v rámci EU - a nejhorší je, že jsi na to dokonce snad i hrdý...
XX. století v Evropě krutě poznamenaly dva totalitní režimy nacismus (někde "jen" fašismus) a socialismus pod vedením komunistických stran. K mainstreamu a dobrému tónu tehdy patřilo nadávat na židáky, chválit vůdce a jejich geniální rozhodování, se šťastným úsměvem budovat lepší zítřky a podepisovat petice, žádající "psům psí smrt", v dětských kolektivech pět politicky angažované písně - a další roztodivné kratochvíle

Vzhledem k tomu, že vrcholní činovníci (o hlasatelích a podporovatelích mainstreamu ani nemluvě) jsou doslova opojení svou představou té jediné správné (alternativloss) budoucnosti, je téměř jisté, že EU bude po čase pokládána za cosik stejně odporného a srovnatelného s komunistickými / nacistickými režimy. A ty, místo toho, aby jsi se za to styděl, jsi na to hrdý.. No nic, je to tvůj boj

BTW, přístup věrchušky EU ke klimatu a ekologii se podobá přístupu automechanika, který "problém" svítící kontrolky tlaku oleje "řeší" tím, že příslušnou kontrolku odpojí
A opět (nepřekvapivě) - i zde každým svým příspěvkem deklaruješ, jak jsi na EU hrdý

Jak se říkávalo dříve - halt, komu není rady, tomu není vzájemné hospodářské pomoci

P.S.:Už trénuješ politicky správně uvědomělý song o tom, jaké je babička stará ekologická svinje, protože jezdí eSÚVéčkem a ráda smaží kotlety? Tož to abys už začal, co?
https://www.idnes.cz/…6_zahranicni_rko
11. 1. 2020 12:36
Re: A co teprve, až přijde Mercedes AA
https://images.app.goo.gl/…dFrLwSogTExkmMA7
11. 1. 2020 12:35
Re: Čo si El Risitas myslí o Tesle?
Tohle me naucil elektrikar:

https://images.app.goo.gl/…dFrLwSogTExkmMA7
10. 1. 2020 22:46
Re: Tesla shorteři
Jerry, Jerry.

Pises o fanaticich apod.

Bohuzel ja jsem jen zastupcem mainstreamu, ktery zavadi EU. A tim "fanatikem" (ja bych takove hloupe oznaceni nepouzil) jsi ty.
:-) :-) :-)

PS Co ted momentalne dopada katastrofalne je nase planeta. Uz nemuzes zit ve vzpominkach.. Nic neni jako driv. Ale ja vim, ty jsi prilis konzervativni, nez aby sis to pripustil. Rad bys, aby tu jezdily auta jako pred sto lety. A pres ocividne zmeny si nic nepriznas. Kez bys mel pravdu.