Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla tento pátek představí v Číně něco velkého. Vlastně jsou jen dvě možnosti

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Americký výrobce elektromobilů připravil na tento pátek jedno velké odhalení. Proběhne v Číně, což je vlastně jediné info, které zatím máme.

Sociálními sítěmi se šíří pozvánka na akci Tesly, která snad už ani nemůže být tajemnější. Vidíme na ní pouze rozmazaný obrázek a datum 31. května 2019, což je tento pátek. Je jasné, že společnost v čele s Elonem Muskem chystá něco velkého, zatím je však vše v rovině spekulací.

Veřejnost se shoduje na tom, že nejpravděpodobnější jsou dvě možnosti. Tou první je čínská specifikace některého z produktů Tesly – Modelu 3, Modelu S či Modelu X. Takové auto by jistojistě dostalo lehce upravený exteriér a interiér, hlavně více chromovaných prvků, to přece Číňané milují.

Druhou (a možná nejreálnější) variantou je, že se událost plánovaná na tento pátek týká chystané Tesla Gigafactory v Šanghaji. Stavba začala v lednu letošního roku a z posledních snímků je patrné, že nová továrna amerického výrobce roste hodně rychlým tempem. Podle některých jsme dokonce blízko spuštění sériové produkce aut, ke kterému by mohlo dojít již v září.

Ať už Tesla chystá představit, odhalit či oznámit cokoliv, jisté je, že nebudeme muset dlouho čekat. Stejně jako pro ostatní automobilky je i pro Teslu Čína ohromně důležitým trhem. Očekává se, že šanghajská továrna bude schopna vyprodukovat až 500.000 elektromobilů ročně, což společnosti, která tak bojuje s omezenými kapacitami a zpožděnými dodávkami, jen a jen prospěje.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

6. 6. 2019 11:11
co to tedy bylo?
Co tedy TESLA představila?
28. 5. 2019 13:49
Muj tip
Bude to Model 1, levnejsi kompaktni sedan pro Cinsky trh.
Avatar - pradeda777
28. 5. 2019 11:50
Něco velkého?
Tesla tento pátek představí v Číně něco velkého. ..........?????? E. Musk si sundá slipy?.... ;-)
Avatar - WinDiesel
28. 5. 2019 10:25
Nestačí jen vyrobit, musí to prodat
A to v Číně nabité konkurencí nebude nic jednoduchého …
… ale zase se tam ztratí kvalitativní chybky, Číňani také nejsou bez chybičky