Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nový Mercedes-Benz třídy S. Vzhled unikl krátce před premiérou

David Bureš
Diskuze (9)

Nový Mercedes-Benz třídy S neuhlídal své hlavní tajemství až do své premiéry. Jeho vzhled byl prozrazen jen několik hodin před oficiálním odhalením.

Milovníci luxusních automobilů mají tento týden žně. V úterý debutoval napjatě očekávaný Rolls-Royce Ghost druhé generace a hned den na to se oficiálně představí i jeho rival, nová generace Mercedesu třídy S. Její vzhled byl však předčasně odhalen, jen krátce před oficiální prezentací.

Přenos z premiéry nové třídy S začne ve středu 2. září v 14:00 středoevropského času, už teď však auto o část tajemství přišlo. Díky uniklým snímkům už víme, jak vypadá, přičemž díky dříve zveřejněné skice a špionážním fotografiím prototypů víme, že tyto snímky jsou pravé.

Mercedes-Benz třídy S generace W223 tudíž vpředu vsadí na výraznou masku chladiče, zatímco záď ozdobí do víka zavazadelníku protažená koncová světla s trojúhelníkovým tvarem. Jsou navíc horizontálně orientovaná, což je motiv, který S-Klasse používala naposledy na začátku devadesátých let. Boční linie jsou pak hladké, jakékoliv hrany nahradily plynulé linie.

Zcela nový pak bude interiér, který vsadí na až pět displejů. Centrální obrazovka multimediálního systému je nově orientována vertikálně, podobně jako ve vozech Tesla. Přístrojový štít naopak využije trojrozměrné digitální zobrazení, podobně jako vozy Peugeot. Head-up displej pak vsadí na rozšířenou realitu, pomocí níž třeba pomůže s navigací.

Těšit se rozhodně můžeme na tu nejmodernější techniku, jejímuž zakomponování má pomoci i zcela nová platforma, která se později objeví i v dalších modelech značky. Vedle aplikace nejmodernějších elektronických jízdních asistentů bude znamenat také rozsáhlou elektrifikaci motorů. Počítejme proto s mildhybridy i plug-in hybridy. Naopak čistě elektrický derivát nepřijde, jeho funkce převezme model EQS se svébytnou technikou i vzhledem.

To všechno už o novém Mercedes-Benzu víme, již dnes se však dozvíme i další informace. A tak sledujte Auto.cz i nadále, po oficiální premiéře zveřejníme o napjatě očekávané novince bližší data.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

2. 9. 2020 16:27
unik
Zas byl prúnik 😁
Avatar - fOE
2. 9. 2020 15:15
Re: Vnitřek
Me by vazne zajimal nejaky pruzkum co na to bezni zakaznici S Klasse, tedy vysoce postaveni manazeri ve veku 50+, rikaji. Jestli tohle je pro ne posun vpred a znak luxusu.
I kdyz, na co se to ptam, vic manazeru potkavam s apple watch na ruce, rozhodne casteji nez s nejakou vysokou horologii. Takze treba i jo ;-\
2. 9. 2020 14:17
Re: Vnitřek
To je všetko pravda, ale tie displeje... Luxus, ktorý si môžeš stiahnúť v rámci prémiového predplatného. Tam je budúcnosť :) (vízia luxusu o pár rokov)
Avatar - Dinar
2. 9. 2020 13:53
Vnitřek
jak z nějakého “luxusního” kamionu, takové industriálně hranaté, lišta s výdechy ventilace vypadá jak dodatečně dolepená, za volantem nějaká šachta na vercajk, no humus, tohle není interier hodný eska. :no: