Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota a BMW: Vyvinou společně nové menší Mini?

Jan Mička
Diskuze (0)
Partnerství automobilek Toyota a BMW by se v budoucnu mohlo ještě prohloubit. Nové zprávy naznačují společnou výrobu malého hatchbacku.

Ovoce, které přinesla spolupráce automobilek Toyota a BMW, jsme si již v loňském roce sami vyzkoušeli. Tehdy jsme byli za volantem Toyoty Verso příjemně překvapeni úsporností, kultivovaností a výkonností bavorského vznětového čtyřválce, který se pod kapotou japonského MPV pracoval.

Ještě dříve, konkrétně na konci roku 2013, byly do světa vypuštěny informace o spolupráci těchto automobilových gigantů na výrobě dvou sportovních modelů, přičemž každý z nich měl nést prvky charakteristické pro obě značky. Jak ale napovídá současný vývoj, u sporťáků to nekončí – hovoří se také o výrobě malého Mini, které má spojovat tvary produkčního Pacemanu a konceptu Rocketman z roku 2012.

Podle současných informací je návrh nového malého modelu v hodně rané fázi, mohl by však nést lichoběžníkovou masku chladiče, podobné zadní svítilny, jaké dostal koncept Mini Superleggera, a na střeše možná dokonce najdeme dvě „boule“ ve stylu vozů Zagato. Ačkoliv jsou v tuto chvíli spekulace o cenách zbytečné, hovoří se o rozmezí 14.500 až 16.000 dolarů (350 až 390 tisíc Kč).

Jan Mička
Diskuze (0)