Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Celica 1977 se srdcem Hondy S2000 je unikát, který můžete mít nyní v garáži

Diskuze (0)

Chcete něco opravdu speciálního? Na eBay je nyní k dispozici legendární Toyota Celica s motorem z Hondy S2000.

Tato nevšední Celica byla majitelem zakoupena v roce 2011, a jelikož nebyla v ideálním stavu, během 10 let prošla mnoha úpravami, které z ní dnes dělají žádaný a nevšední kousek. Již v době zakoupení se v tomto voze nacházel atmosférický čtyřválec o objemu 2,2l z Hondy S2000. Na ten je také navázána šestistupňová manuální převodovka ze stejného vozu.

Pod kapotou prošel tento model úpravami v podobě krytu ventilů, cívky nebo víka oleje a chladiče v povrchové úpravě Neo Chrome. Mezi další vylepšení můžeme zařadit elektricky řízené odpružení s tlumiči Bilstein, polyuretanová pouzdra nebo na zakázku vyrobená šestnáctipalcová kola BBS RS, která jen zvýrazňují jedinečnost této Celicy.

Video se připravuje ...

Při pohledu na exteriér si můžeme všimnout rozšířených oblouků nebo nestandardní barvy Midnight Purple III, která se proslavila na ikonickém Nissanu Skyline R34 GT-R. Ani v interiéru již nenajdete příliš podobností s původní Celicou. Výplň dveří, stropnice, středová konzole a palubní deska jsou obšité semišem. V semiši nechybí ani nově přidané sedačky zvané Bridge Stadia Venus II. Nový je zde i tříramenný volant a fialové prvky interiéru v karbonu.

Inzerovaná Toyota Celica z roku 1977 by měla mít najeto okolo 24 tisíc kilometrů. Současný majitel právě jako důvod prodeje udává minimální využití. Dále zmiňuje, že se tento speciální kousek objevil v mnoho magazínech nebo videích automobilových nadšenců a žurnalistů. Nedivíme se!

Do této soboty mají zájemci čas přihazovat v aukci, ve které se zatím nachází výkupní cena lehce přesahující 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu 550 tisíc korun. Dá se však očekávat, že to v posledních hodinách bude ještě boj! 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme