Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota přiveze Auris Tourer a nové Verso do Paříže

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Japonská automobilka oficiálně potvrdila premiéru nového kombi a MPV vedle nové generace hatchbacku Auris na letošním autosalonu v Paříži.

Hlavní hvězdou automobilky Toyota se stane na jejím stánku v hlavním městě Francie na přelomu září a října nová generace pětidveřového hatchbacku Auris a veřejnost bude mít možnost se seznámit s konvečními verzemi i provedením s hybridním pohonem.

Světovou premiéru čeká v Paříží také Auris Tourer, s nímž se Toyota po letech vrací na evropském trhu do kategorie kombi nižší střední třídy. Prozatím japonská automobilka k tomuto modelu neuvádí téměř žádné informace, ale potvrdila, že bude nabízen se zážehovými i vznětovými motory a jako první ve své kategorii nabídne i hybridní pohonný systém.

Design Toyoty Auris Tourer má vycházet z linií pětidveřového hatchbacku a nabízet dynamický vzhled, který ale nebude nijak omezovat přístup do zavazadlového prostoru a nemá ani snižovat jeho objem.

Třetí novinkou pro nižší střední třídu se stane důkladně přepracované MPV Verso. Design této novinky se bude držet stylu sesterského hatchbacku Auris a nejen díky provedení předních partií má být tento lehce identifikovatelný jako zástupce značky Toyota.

Kromě nového exteriéru nabídne Verso i přepracovaný interiér. Cílem automobilky bylo zlepšit komfort cestujících. Další úpravy se dotkly podvozku i pohonných jednotek, z nichž ty největší měl prodělat vznětový agregát 2,0 D-4D. Jejich cílem bylo zvýšení výkonu a zároveň dosažení snížení spotřeby paliva.

Novinkou v modelové řadě Yaris se stane verze s označením Trend. Ta má zvýšit atraktivitu malé Toyoty prostřednictvím úprav designu exteriéru a výraznějšího interiéru. Cílovou skupinou mají být mladší řidiči a řidičky se zájmem o styl.

Sportovně zaměřené návštěvníky autosalonu v Paříži hodlá Toyota ve své expozici zaujmout doplňky od divize TRD (Toyota Racing Development) určenými pro kupé GT 86. Je to vůbec poprvé co budou doplňky od TRD představeny a nabízeny oficiálně v Evropě. Současní i budoucí majitelé GT 86 si tak budou moci objednat komponenty pro úpravu vzhledu a aerodynamických vlastností karoserie a také díly pro podvozek nebo zvýšení výkonu.

Další lákadla na stánku Toyoty bude představovat závodní simulátor GT 86, který nabídne svezení po okruhu. Vedle sériových modelů bude k vidění i koncept FCV-R s palivovými články a vytrvalostní speciál Toyota Racing TS030 Hybrid WEC.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - PeterLuk
11. 9. 2012 18:16
Re: Design
:yes: :yes:
9. 9. 2012 15:08
Re: Design
No mě zajímá hlavně interiér. Pocit toho, kdo mi kouká na kufr umocní spíše motor než krásná zadnice ;-)
Avatar - twistedTSD
8. 9. 2012 19:59
Re: Design
Kombi na té fotce vypadá lákavě, ale velice se obávám odhalení jeho zádě...
Avatar - Rubb
8. 9. 2012 11:21
Design
Tak nějak si na ten nový předek Toyoty začínám zvykat. Tomu Versu a kombíku vyloženě sedí :yes: :-) Škoda toho zadku u Aurise, kombi vypadá pěkně i z boku, tak snad ten zadek... ;-)
GT 86 ta je bez diskuse :yes: :yes: :yes:
7. 9. 2012 22:11
Re: no,
:yes: