Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Udělal z Lamborghini přenosný gril. A překvapivě to nedopadlo dobře

Mirek Mazal
Diskuze (6)

Použití Aventadoru jako přenosného garážového grilu nemohlo dopadnout jinak. Plameny se z výfuku přesunuly do motorového prostoru a frajerská grilovačka se změnila v mezinárodní ostudu.

Lamborghini vyrábí skvělé modely oslňující publikum. Bohužel mnoho dodaných aut končí výhradně v roli drahé atrakce dalece vzdálené primárnímu účelu extrémně výkonného supersportu. Jízdně zdatné verze často slouží jen jako lákadlo pozornosti, dokud se vynucený zájem nezmění v mezinárodní ostudu.

Dvanáctiválce ze Sant'Agaty svádí řidiče k vytáčení do omezovače, jekot za osmi tisíci otáčkami rezonuje stovky metrů daleko. Sériový Aventador má špičku výkonu 700 koní (515 kW) dostupnou při dosažení 8250 ot./min, přičemž elektronika dovolí digitální ručičku dostat ještě o 250 otáček výš. Horní spektrum otáčkoměru doprovází charakteristický zvukový projev efektně podpořený plamenometem z výfuku.

Působivé plameny jsou dobrým sluhou a zlým pánem, přesně podle ohrané říkanky. Zlidovělé pravidlo nebezpečí ohně si doslova na vlastní kůži připomněl Číňan koledující si o zapálení Lamborghini i vedle stojícího Ferrari ještě vyšší hodnoty. Nezodpovědný jedinec chtěl v čínském Chu-nanu pasovat oranžový Aventador na přenosný gril.  

Pohotový kameraman pokus natočil, vzniklo tak volně sdílené video nepovedeného grilování masa na tyči pomocí plamenů vytočeného Lamborghini. Špíz byl spálen ihned po pár pokusech prošlápnout plyn až na podlahu, o nic déle netrvalo dramatické zakončení zběsilého túrování v podzemních garážích.

Ambiciózní kuchař rychle cuknul opálenou rukou, ale ještě více se polekal při zjevení dýmu z motorového prostoru. Plameny se z výfukového potrubí asi dostaly do nepatřičných míst, odkud se vyvalil hustý kouř světlé barvy. Jistý průšvih okořenilo vytečení chladicí kapaliny z poškozeného okruhu.  

Demonstrativní příprava masa nemohla dopadnout jinak. Vozy Lamborghini jsou známé vážně chytlavými partiemi, což se potvrdilo na garážovém grilování. V tomto případě se požár autu nestal osudným, jak tomu bylo v pražském tunelu Blanka.

Přítomným zřejmě ze srazu sportovních vozidel ztuhl úsměv na rtech a ke štěstí všech nevznikl rozsáhlý požár budovy nebo zaparkovaných unikátů v cenách desítek milionů korun. Oprava Aventadoru také nebude levnou záležitostí, i když by se teoreticky mohlo jednat pouze o poruchu přetlakovaného chladícího okruhu a páru nad přehřátým motorem.

O rozsahu poruch diskutují diváci po celé Zemi, záběry za 11 dní obletěly svět. Ostudné video zatím nasbíralo přes 1.233.000 zhlédnutí a dosah roste. Ani ne jedna minuta srandy vystřídané utrpením snad poslouží jako varování podobným vlastníkům, kteří používají supersporty k vizuálnímu a zvukovému upozornění okolí na vlastní existenci.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (6)

Doporučujeme

15. 6. 2021 09:57
Re: Mezinárodní ostuda
Nomen omen... ;-)
Avatar - Stejsn
15. 6. 2021 09:07
Mezinárodní ostuda
jsou předevšim translatorové články podepsané Mazal :no:
Avatar - Mikesus
15. 6. 2021 09:02
Re: To je tak
Sice se to píše "mileniál", ale nemyslím že to je o věku. Znám dost starších, kteří jsou na tom inteligentně ještě hůř. Je to o člověku jako takovem
15. 6. 2021 07:23
Kouř
"Plameny se z výfukového potrubí asi dostaly do nepatřičných míst, odkud se vyvalil hustý kouř světlé barvy."
Pochopil autor článku, že ten kouř bude vypařující se chladící kapalina, která pochopitelně když vytekla tak se dostala do kontaktu se žhavými částmi motoru?
14. 6. 2021 21:58
Re: To je tak
Tak tak, lidská blbost je nekonečná... :-)