Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravci z Arctic Trucks vylepšili nový Defender, jak se vám líbí na obřích gumách?

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Známí úpravci Arctic Trucks si vzali do parády nový Defender, který posadili na 35palcové pneumatiky.

Nový Land Rover Defender je pro automobilku hitem, který dokáže oslovit jak lidi toužící po dobrodružné image, tak skutečné dobrodruhy, kteří se chtějí dostat daleko mimo civilizaci. Pozornost si ale nový Defender rychle vysloužil i mezi úpravci, kteří vylepšují jak jeho vzhled, tak i terénní dovednosti.

Renomovaná dílna Arctic Trucks je známá především svými funkčními úpravami, kdy terénní stroje připravuje na nejextrémnější výzvy, s jakými se mohou v divoké přírodě setkat. A podle stejného receptu nyní úpravce vyladil i nový Defender s označením AT35.

Video se připravuje ...

Nejvýraznější novinkou jsou obří terénní pneumatiky s rozměry 315/60 R20 a výrazným vzorkem, obuté na 20palcová kovaná kola. Vůz je navíc vybaven sadou pro zvýšení podvozku, která je kompatibilní s adaptivním vzduchovým podvozkem i standardními pružinami.

Světlá výška při nejvyšším nastavení vzduchového podvozku se zvedla z původních 290 mm až na 360 mm. U podvozku s pružinami zvyšuje úprava světlou výšku z 228 mm na 270 mm. Upravený Defender by tak měl nabídnout ještě lepší průchodnost náročným terénem a lepší nájezdové úhly. Nepatrně se však zvýšila hmotnost a zhoršil poloměr otáčení.

S novými pneumatikami dostal Defender také nové charakteristické nástavce blatníků, jejichž černá barva elegantně navazuje na prahy a nárazníky.  Nové jsou také zástěrky s logem úpravce. Volitelně si pak zákazníci mohou připlatit naviják Warn, topení Webasto nebo lepší ochranu proti korozi.

Video se připravuje ...

Pohonné ústrojí zůstalo v sériovém stavu, kvůli novým pneumatikám však úpravci překalibrovali tachometr, aby odpovídal skutečnosti. Pod kapotou je uložen standardní 3,0litrový benzínový šestiválec s mild-hybridní asistencí P400, nabízející nejvyšší výkon 400 koní a 550 Nm točivého momentu. O přenos výkonu na kola se stará standardní osmistupňový automat.

Cenu úpravy bohužel společnost Arctic Trucks nezveřejnila. Prezentované vozidlo je vystavené na stránkách ruského zastoupení islandské společnosti, ani zde však není uvedena cena. Pro úplnost ale dodejme, že společnost Jaguar Land Rover zastavila prodej svých vozidel v Rusku poté, co Rusko 24. února napadlo Ukrajinu.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - pratel
4. 1. 2023 14:53
Re: Mohl by mi někdo, nejlépe autor článku pan Mára, ...
V com sa autor clanku myli? 315 je sirka pneu v mm, 60 je profil pneu a R20 je vnutorny priemer pneu, resp. vonkajsi priemer disku v palcoch. Z tychto udajov sa jednoducho vyrata celkovy priemer pneu v palcoch: 35 (34,88).
Avatar - Barry Lyndon
3. 1. 2023 18:06
Re: Už len čakám...
A proto taky dává smysl třeba i to elektrické Géčko.
Avatar - Ozzman
3. 1. 2023 14:58
Re: Už len čakám...
V Centru Prahy už jich několik parkuje, tedy v té "civilní verzi" :D Hezké auto do centra metropole
3. 1. 2023 09:26
Už len čakám...
aký ,,dobyvateľ terénu" si ho u nás kúpi a bude výhradne jazdiť po meste! ;-)
3. 1. 2023 09:03
Re: Mohl by mi někdo, nejlépe autor článku pan Mára, ...
máš pravdu, když se baví ofrouďáci, tak vždy o celkové velikosti pneu a to v palcích.