Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V ČR je na prodej nová Mazda 3, kterou jinde neseženete. Její specialitu poznáte okamžitě

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Mazda 3 je sama o sobě atraktivním vozem, komu by ale sériová podoba nestačila, může sáhnout po této specialitce. Slušivou variantu připravil jeden český prodejce.

Kompaktní Mazda 3 nám v těchto týdnech dělá společnost v rámci dlouhodobého testu. Dozvíte se třeba, jak se ve skutečnosti daří inovativní technologii Skyactiv-X kombinovat to nejlepší ze světa benzinových a naftových motorů, což technika před svým příchodem slibovala. Motor se v našem případě spojuje s manuální převodovkou a trochu netradičně i pohonem všech kol.

Musím říct, že nových “trojek” se krátce po české premiéře vyrojilo na tuzemských cestách opravdu hodně. Většina z nich obléká typickou červenou barvu, občas narazíme na exempláře šedé, o něco méně pak vídáme černé. Ono se není co divit, Mazda 3 v konfigurátoru moc dalších zajímavých barev nenabízí. Za zmínku stojí snad ještě modrá Deep Crystal, ta už je ale zase hodně tmavá.

V České republice však můžete koupit novou trojku v barvě, kterou jen tak někdo mít nebude. Společnost Car Star Praha totiž na svém webu zveřejnila inzerát Mazdy 3 v atraktivním odstínu Diamond Blue. Ten byste ovšem oficiální cestou poptávali marně. Kde se tedy takový exemplář vzal?

Video se připravuje ...

„Jedná se o celopolep karoserie v hodnotě 30.000 Kč, který zákazník dostane zdarma. Součástí je pětiletá záruka a jistota, že takové nové auto jinde v ČR nekoupíte. A nejspíš ani v Evropě,“ vysvětluje Milan Zelený z Car Star Praha s tím, že naživo vypadá polep ještě lépe než na fotografiích.

Vůz nabízí bohatou standardní výbavu, která čítá například osmnáctipalcová litá kola, přední parkovací senzory, zadní parkovací kameru, dvouzónovou klimatizaci či vyhřívaná přední sedadla a volant.

Tato konkrétní trojka má pod kapotou základní motor Skyactiv-G122, tedy atmosférický mildhybridní dvoulitr o výkonu 90 kW, jenž kooperuje se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol. Ceníková cena činí 619.400 Kč, prodejce ji však aktuálně nabízí za 579.900 Kč.

A prý je stále ještě volná!

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Doporučujeme

Avatar - palix
20. 6. 2020 20:40
Re: Mazda 3 již atraktivní není
To musí byť celkom rozdiel. Neľutoval ste, že ste si nepriplatil vtedy za motor 2,0 ?
Predošlý sedan mal jednu nevýhodu - neboli na ňom viditeľné tie 2 nádherné výfuky :). Nový sedan je viacmenej dokonalý :)
20. 6. 2020 15:25
Re: Mazda 3 již atraktivní není
Měl jsem sedana 1,5, teď mám opět sedana se Sky-X ;-)
Avatar - palix
19. 6. 2020 21:32
Re: Mazda 3 již atraktivní není
Aká stará bola predošlá Mazda? Čo som ja skúšal novú 3-ku, tak je to super auto a celkom by sa mi páčilo. Hlavne oproti predošlej generácii je oveľa krajšie v interiéri a vyzerá luxusne. Teraz mám hatchback, ale novú by som bral iba sedan.
Otázkou je, či by som bol ochotný zaplatiť cez 20 000€. To je taká moja "psychologická hranica". Trochu vyššie by som šiel len u hybridnej Toyoty. Moja Mazda nestála ani 18 000€ a má všetko, čo som chcel. Platiť viac za výbavu, ktorú ani nevyžadujem? To sa mi nejako nepáči (dnes už nie je na výber). Hlavne keď iné autá sú hlboko pod cenou Mazdy 3 :(. Možno si raz kúpim ďalšiu úplne novú generáciu 3-ky (niekedy v roku 2028)... Na druhej strane človek nikdy nevie, čo sa vtedy bude vyrábať, či to vôbec bude zaujímavé...
Avatar - palix
19. 6. 2020 21:25
Re: Mazda 3 již atraktivní není
Mne predošlý motor G120 celkom sadol. Nie je to práve nejaká raketa, ale na bežné jazdenie je veľmi príjemný. Akákoľvek dobrá by bola, tak tú moju by som za ňu nevymenil.
Súčasná Corolla je nádherné auto. Keby som sa vzdal manuálnej prevodovky, tak slabší hybrid v sedane by bol ideál. Oproti Mazde 3 v základe je to pár peňazí naviac.
19. 6. 2020 10:04
Re: Mazda 3 již atraktivní není
Já jsem měl předchozí generaci a mám i stávající. Výměny rozhodně nelituju :-!