Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V nové Gymkhaně se objeví šílené Subaru. Ken Block u toho však nebude

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli jste pamětníci, pak si možná vybavíte, že v prvních dvou dílech oblíbené série Gymkhana Ken Block řídil Subaru. V dalších epizodách se pak objevovaly vozy značky Ford.

V dalším pokračování, celkově už jedenáctém, se však Subaru vrátí. A v dost zajímavé podobě - do hry se zapojí brutálně upravené WRX STI.

Speciálně pro novou Gymkhanu ho upravila společnost Vermont Sportscar, která jinak staví speciály pro rallye a rallyecross. Samozřejmě s logem automobilky Subaru.

V případě výroby auta pro populární video show měla však jednu obrovskou výhodu: nemusela brát ohledy na nějaké regulace, nemusela řešit pravidla nebo různá omezení. Prostě postavila to nejlepší a nejzajímavější Subaru, jaké mohla.

Výsledkem je prý nejvýkonnější stroj, jaký kdy v dílně Vermont Sportscar vznikl. Specifikaci a technická data však zatím k dispozici nejsou.

Upravené Subaru s karoserií z uhlíkových vláken, obrovským spoilerem a řadou aerodynamických doplňků už na pohled vypadá velice agresivně. Asi nejnápadnějším prvkem jsou koncovky výfuku, které vykukují z přední kapoty. Tým okolo Gymkhany dokonce slibuje, že auto bude plivat oheň.

Důležitou zprávou pak je skutečnost, že do odstrojeného interiéru se za volant usadí nová tvář. Kena Blocka, kterého můžeme považovat za tvůrce úspěchu série Gymkhana, v příštím díle nahradí Travis Pastrana, všeuměl, který si rozumí nejen s auty, ale i s motorkami.

"Subaru je bláznivě rychlé, hezky ovladatelné a snadno jezdí bokem. Dělat novou Gymkhanu je pro mě nová výzva, ale chci zvednout laťku a tohle auto je k tomu perfektní," láká Pastrana na novou epizodu. Těšíte se, co předvede?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
14. 10. 2020 07:25
To je Subaru se svým původním DNA
Ale ty kola jsou z čeho?