Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve hře o šéfa Škody Auto je devět uchazečů. Povšík nechce nikoho slabého

ČTK
Diskuze (11)

Ve hře o post předsedy představenstva automobilky Škoda Auto je devět uchazečů. Uvedl to týdeník Škodovácký odborář.

V sídle koncernu Volkswagen ve Wolfsburgu by se dnes mělo konat jednání právě o novém šéfovi Škody. Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer odejde k 1. červenci do vedení značky Volkswagen.

Na jednání do Wolfsburgu zamířil i předseda podnikové rady automobilky Škoda Auto Jaroslav Povšík. "Mohu jen prozradit, že ve hře je devět uchazečů," uvedl Povšík. Schäfer do čela české automobilky přišel 3. srpna 2020, z funkce tak odejde po téměř dvouletém působení. Kdo Schäfera v českém podniku nahradí, koncern nesdělil.

Schäfer bude působit ve funkci předsedy představenstva značky Volkswagen ve Wolfsburgu. Povšík podle svého dřívějšího vyjádření nehodlá do vedení společnosti pustit člověka, který bude proti Škodě Auto a bude slabý. "Nevezmeme člověka, který bude proti Škodě, a nevezmeme člověka, který bude slabý. To si pohlídám," řekl ČTK již dříve Povšík.

Dosavadní šéf VW Ralf Brandstätter od srpna převezme aktivity Volkswagenu v Číně. Změny dozorčí rada vysvětlila nezbytností zefektivnit chod společnosti tak, aby byla připravena na výzvy nadcházejících let, což je především elektrifikace aut a digitalizace.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v loňském roce celosvětově 878.200 vozů. Meziročně jde o pokles o 126.600 aut. Důvodem poklesu je pandemie koronaviru i krize s nedostatkem čipů do palubní elektroniky.

ČTK
Diskuze (11)

Doporučujeme

11. 2. 2022 09:10
povsik by to urcite rad vzal sam
a po vzoru venezuely by zaved 3 denni pracovni tyden, 8 tydnu dovolene, narok na plnou nadrz 1x tydne na ukor zamestnavatele, organizovanou dovolenou po vzoru nacistu a o par let pozdeji jako pres kopirak po vzoru komunistu, a samozrejme mzdy na urovni 1.5 nasobku nemeckych soudruhu
Avatar - Ham.
11. 2. 2022 09:09
Re: Zaujímavé
To je všechno hezké, ale neznamená to, že může rozhodovat, když se majitel rozhodne jmenovat ředitelem třeba Mickey Mouse, tak může leda protestovat, ale to je tak všechno co s tím nadělá. Takže nabubřelé řeči typu "že si pohlídá" jsou k smíchu a jsou samozřejmě určené ovečkám v odborech aby měly pocit, že odbory o čemsi rozhodují. Pak by si je ovšem měl šetřit na odborářské schůze a nepouštět je do médií aby nebyl za kašpárka.
11. 2. 2022 08:25
Re: Zaujímavé
Bylo tady srovnání s uklízečkou.
11. 2. 2022 07:44
Re: Zaujímavé
Nikdo ale nepíše, že ten člověk nic neví. Ale že vyjádření, že si pohlídá, koho tam dosadí, je trochu nadsazené, že jo :-)
10. 2. 2022 23:55
Re: To bude i obráceně
A to je moc dobře. Odborový bos, který by se kamarádil se šéfem fabriky, je naprosto k ničemu! :-)