Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velké SUV Mazda CX-60 na první upoutávce. Nabídne přes 300 koní

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Japonská automobilka avizovala příjezd dvou velkých SUV pro evropský trh. O tom prvním se nyní dozvídáme úvodní hrstku informací.

Před časem Mazda avizovala příjezd dvou nových SUV pro evropské trhy. Zatímco ostatní značky se stále více soustředí na segment městských crossoverů, Japonci chtějí nabídku rozšířit na opačné straně, tedy v kategorii velkých SUV. První vlaštovkou posazenou na tzv. velké platformě Large Product Group se stane model CX-60, který časem doplní větší, sedmimístná CX-80.

Šedesátka už zná datum premiéry, světu se oficiálně představí 8. března. A úplným tajemstvím už není ani technika, byť všechno podstatné si automobilka zatím nechává pro sebe. Dozvěděli jsme se alespoň to, že Mazda CX-60 dorazí s plug-in hybridním pohonem, jenž bude snoubit 2,5litrový benzinový agregát s elektromotorem. Maximální výkon soustavy má překonat hranici 300 koní.

Expanze Mazdy v kategorii SUV však dvěma novinkami nekončí. Před časem značka představila SUV CX-50 určené pro severoamerický trh. Brzy tamní nabídku rozšíří také modely CX-70 a CX-90, s jejichž oficiálním prodejem se ale na našem trhu nepočítá. Tuzemští zákazníci se kromě CX-60 mohou těšit na návrat Wankelu, který má v elektrickém crossoveru MX-30 sloužit coby prodlužovač dojezdu. Se současnými 200 km (dle WLTP) to jistě přijde vhod.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
11. 2. 2022 09:43
Re: Těžko hledat za poslední
To se dozvíme až se budou dát objednat. Od začátku rozhodně nebudou k dispozici všechny motorizace.
Avatar - iudex
11. 2. 2022 08:06
Re: RWD platforma
Jasné, neoverené reči sa číria už dávnejšie, ale teraz s tou novou RWD platformou pre veľké autá to má aj reálny podklad.
11. 2. 2022 02:17
Re: Těžko hledat za poslední
Top verzia cx5 je za 41t EUR, pridaj zvycajny doplatok 7t EUR za plug-in hybrid a dalsi doplatok za zadny pohon... pod 50t EUR podla mna nebude, nevidil by som sa, keby bola aj za 60t a viac... nechajme sa coskoro prekvapit...
Avatar - Josef-Kratochvil
10. 2. 2022 19:14
Re: Těžko hledat za poslední
Jako že by byla dražší jak cx9? To těžko.
10. 2. 2022 18:22
Re: Těžko hledat za poslední
V USA sestvalec, u nas stvorvalec plug-in hybrid.

Na cx60 by som sa netesil, to bude snad najdrahsia mazda v historii v cenovom revire bmw x3 ci x5 - fanusikov si najde, ale kto ju kupi? Fanusik si da tak plagat na stenu a niekto "za vodou" sa neznizi k mazde, podla mna celá ta veľká zadokolková platforma bude v EU prepadák.